12 Δεκ 2009

Απόβαση στην "ασπρόμαυρη" Καβάλα


Ίσως πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές και τρανταχτές εκτός έδρας παρουσίες τα τελευταία χρόνια οπαδών στο πρωτάθλημα. 6.500 εισιτήρια ήδη έχουν διατεθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά αναμένεται να δώσουν το παρών και άλλοι φίλοι της ομάδας αφού ως γνωστών η πόλη της Καβάλας είναι ασπρόμαυρη.

Μεσοβδόμαδα είχαμε κάποιες εξελίξεις με την συνέντευξη τύπου του Ζήση Βρύζα και του Ηλία Βιολίδη να αφήνει καλές εντυπώσεις γενικά και το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ είναι ότι υπάρχει υγεία στην ομάδα, ήταν ανοιχτοί και συζητήσιμοι σε όλα, περάσαν σημαντικά μήνυματα για τα αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά θέματα και αν μη τι άλλο σίγουρα αξίζουν την στήριξη και την εμπιστοσύνη μας.

Πολύ θετική η είδηση ότι ο Βιερίνια επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το 2013 πράγμα που σημαίνει ότι η ρήτρα του, το ποσό δηλαδή που πρέπει μία ομάδα να δαπανήσει για να τον αποκτήσει, φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ανακοινώθηκε χθες επίσημα και η πρώτη μεταγραφή με τον Κριστιάνο Μοράες να ντύνεται στα ασπρόμαυρα. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Πάσος Φερέιρα, είναι 26 χρονών ενώ είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρεται και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας για αυτόν. Από τα λίγα βίντεο που είδα μοιάζει λίγο με τον Λεονάρντο της ΑΕΚ ενώ τα ατού του είναι οι καλές εκτελέσεις φάουλ, η ταχύτητα, η ντρίμπλα και το ότι μπορεί να αγωνίζεται και αριστερά και δεξιά στο κέντρο. Πρόκειται για το πρώτο επιστέγασμα της δουλειάς και των γνωριμιών του νέου μας τεχνικού διευθυντή Σέρτζιο Κονσεισάο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Πορτογαλίας και νομίζω θα αποδειχτεί πολύ σωστή κίνηση αφού δαπανήθηκαν μόλις 150.000 ευρώ για τη μεταγραφή του. Μετά τον Μέσι των φτωχών (Κουτσιανικούλης), τον Γκατούζο των φτωχών (Βιτόλο) και τον Ζλάταν των φτωχών (Μουσλίμοβιτς) τώρα ήρθε και ο Κριστιάνο των φτωχών...

Όσο για το παιχνίδι μας με τους "Αργοναύτες" είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Η Καβάλα δεν έχει ηττηθεί απο καμία μεγάλη ομάδα και πάντα στα μεγάλα παιχνίδια παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο ενώ θετικό είναι ότι δεν θα αγωνιστεί ο Ορούμα. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς Μουσλίμοβιτς και Φωτάκη με τους Σορλέν και Γκαρσία όμως να επιστρέφουν στην 11άδα ενώ θέση βασικού παίρνει και ο Θανάσης Παπάζογλου που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Μια μικρή Τούμπα θα γίνει το Ανθή Καραγιάννη και λόγω και των καλών σχέσεων των δύο ομάδων και των δύο προέδρων πιστεύω ότι δεν θα ηττηθεί κανένας και θα μοιραστούν από έναν βαθμό.


Στα υπόλοιπα αυριανά παιχνίδια ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν υπάρχει, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει σίγουρα, η Ξάνθη με την αμυντική της τακτική ίσως κρατήσει τον Ατρόμητο στο μηδέν, το Λάρισα-Πανιώνιος είναι πολύ αμφίρροπο μετά και τις απουσίες του Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ και των δύο πρώτων τερματοφυλάκων των Κυανέρυθρων ενώ η ΑΕΚ αν δεν κερδίσει αυτόν τον Λεβαδειακό θα μπει σε άσχημους μπελάδες μετά και τα μεγαλύτερα μπερδέματα στα διοικητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου