13 Μαΐ 2010

Μας κάνατε υπερήφανους ρε μάγκες


Τέτοια χαρά είχα να πάρω χρόνια, ίσως και ποτέ στο παρελθόν. Το ξέρω δεν πήραμε τίτλο, ούτε κύπελλο, ούτε πρωτάθλημα όμως αυτό το επίτευγμα το θεωρώ σημαντικότερο ακόμα και απο τρόπαιο.

Σηματοδοτεί μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τον ΠΑΟΚ αφού θα έρθουν σίγουρα καλύτερες μέρες. Τα φαντάσματα του παρελθόντος έχουν φύγει για τα καλά, τα χρέη μηδενίζονται, έχει μπει το νερό στο αυλάκι με λίγα λόγια. Τελος η μιζέρια, η αμφισβήτηση και η γκρίνια. Και να φανταστείτε ότι όλα αυτά τα καταφέραμε με περιορισμένο μπάτζετ και κυρίως χάρη στη τεχνογνωσία και την όρεξη των ανθρώπων μας στη Διοίκηση και την απίστευτη προσπάθεια και το πάθος των ποδοσφαιριστών μας.
Εάν υπάρχει και ρευστό με τη βοήθεια κάποιου μεγαλοεπενδυτή εκτός απο τον κόσμο θα είμαστε για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Αλλαζουν οι στόχοι αφού του χρόνου αυτόματα πηγαίνουμε για πρωτάθλημα και για μία ακόμα ανάλογη ή και καλύτερη πορεία καθώς είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα ενισχυθεί όσο δεν έχει ξαναγίνει.

Πρώτη κίνηση απ'ότι φαίνεται είναι το τρελαμένο παοκτσάκι ο Σαλπιγγίδης που θα δυναμώσει πολύ την επίθεση μας. Δεν τον συγκινεί η Ευρώποη καθώς είναι και παιδί χαμηλών τόνων αλλά θέλει να δώσει και την απάντηση του για τα όσα του καταλογίσαν όταν έφυγε για τον Παναθηναικό κάποιοι.

Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο πλέον και πραγματικά πιστεύω και θέλω να ελπίζω πως το ποτάμι πίσω δεν γυρνάει.Απο τη στιγμή που έγινε η υπέρβαση φέτος και έκλεισε επιτυχημένα ο σχεδιασμός τριετίας που είχαν βάλαει Σάντος και Ζαγοράκης έρχονται πολύ καλύτερες μέρες. Φυσικά και στα οικονομικά με τα έσοδα που θα έχει απο την κορυφαία ευρωπαική διοργάνωση αλλά και με πιο δυνατές μεταγραφές και ευρωπαική εμπειρία. Ακόμα και στους ομίλους να μην περασουμε που είναι και το πιο πιθανό έχουμε να αποκομίσουμε πολλά οφέλη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, φυσικά στους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα, τον "επιστήμονα" Φερνάντο Σάντος που έδωσε τη σωστή νοοτροπία και πέρασε το δικό του στιλ παιχνιδιού που ταιριάζει γάντι στην ομάδα. Όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιριστές, άλλους περισσότερο άλλους λιγότερο. Για MVP της φετινής χρονιάς δεν το συζητώ αφού αν πάρει κάποιος θέση σίγουρα θα αδικήσει κάποιον άλλον. Βιερίνια, Ίβιτς, Βιτόλο, Γκαρσία, Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς μερικοί απο τους υποψήφιους.

Επίσης φέτος αποδείχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο δυνατός που να μην μασάει από τίποτα, ούτε απο έδρες, ούτε απο νταιλίκια και βλαχομαγκιές κάποιων κάφρων, ούτε απο προκλήσεις άλλου είδους. Σε κάποιες περιπτώσεις κέρδισε ακόμα και τους διαιτητές, οι οποίοι με την στάση τους θέλανε να σταθούν εμπόδιο.

Ήταν η χρονιά μας, μπορεί ο Παναθηναικός να πήρε το νταμπλ, (πρωτάθλημα και κύπελλο), ο μεγάλος κερδισμένος και πρωταγωνιστής της χρονιάς ήταν σίγουρα ο ΠΑΟΚ. Όχι μόνο με την μπάλα που έπαιξε αλλά με την σταθερότητα που έδειξε σε όλα τα παιχνίδια, πράγμα που δε θυμάμαι να το έχει κάνει άλλη ομάδα σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Έκλεισε λοιπόν με τον πιο εντωπωσιακό τρόπο η χρονιά για τον ΠΑΟΚ εξασφαλίζοντας την 1η ΄θεση στα play-off δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Χωρίς να έχει δεχτεί ακόμα γκολ και να είναι αήττητος, νικώντας τον Ολυμπιακό δύο φορές μέσα σε 4 μέρες και τρείς σε όλη τη χρονιά.

Σειρά τώρα έχουμε εμείς οι οπαδοί για τη φιέστα την Κυριακή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ χωρίς άγχος με πολύ ενθουσιασμό και πολλά γούστα. Να αποθεώσουμε και να στηρίξουμε τον προπονητή μας Φερνάντο Σάντος ώστε να του στείλουμε το μήνυμα ότι είναι πρέπει να συνεχίσει το έργο του και φυσικά τους κύριους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες, οι οποίοι και σίγουρα μετά απο αυτό θα χρειαστούν ξεκούραση και διακοπές.

Όσο για τον Ολυμπιακό ήταν για μία ακόμα φορά για λύπηση και όταν και ο Μέλμπεργκ που ήταν αρνάκι και τέρας ψυχραιμίας όλη τη σεζόν ξεσπάει δείχνει πολλά για την κατάντια και την κατάσταση που επικρατεί. Τέλος εποχής λοιπόν για τους ερυθρόλευκους που κινδυνεύουν να βγούν ακόμα και τελευταίοι και απο εκεί που έπαιζαν φέτος με Μπορντό στα σαλόνια να παίζουν του χρονου με τη Βαλέτα στη Μάλτα και τη Ρέικιαβικ στην Ισλανδία στα χωράφια.

Κλείνοντας έχω να πώ : Όλι Ρεν, Όλι Ρεν πρωτάθλημα θα πάρουμε με Ίβιτς και Σορλέν.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου