18 Ιουλ 2009

ΘΟΔΩΡΑ, ΒΑΛΕ...ΡΕΓΚΑ Κ ΟΧΙ ΓΑΒΡΟ....


Χθες λοιπόν έγινε η κλήρωση για τον 3ο Προκριματικό γύρο του Europa League και αντίπαλος του Πάοκ κληρώθηκαν να είναι...κάτι Ρέγκες από την μακρινή Νορβηγία...
Ως γνωστόν η Νορβηγία βρίσκεται στην Σκανδιναβία και λέγεται και αλλιώς ''Χώρα των Ψαράδων'' διότι στο παρελθόν οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με το ψάρεμα και τη ναυτιλία γενικότερα.

Το πρώτο ματς στο Όσλο, στο στάδιο ''Ούλεβαλ'' στις 30 Ιουλίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στις 6 Αυγούστου στην Τούμπα.

Βατή θεωρώ την κλήρωση αφού αυτή η ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο αλλά δεν είναι και μικρή ομάδα. Tο 2005 μάλιστα έσπασε την κυριαρχία της Ρόζενμποργκ και πήρε το πρωτάθλημα στη χώρα της. Από τότε ακολουθεί πτωτική πορεία και πέρυσι τερμάτισε στην 10η θέση, κατάφερε να πάρει το κύπελλο όμως και έτσι σαν κυπελλούχος συμμετέχει στην Ευρώπη.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει έναντι του Δικεφάλου είναι ότι το πρωτάθλημα της βρίσκεται σε εξέλιξη, βρίσκεται στην 7η θέση μέχρι στιγμής σε 21 αγωνιστικές με απολογισμό 7νίκες- 4ισοπαλίες- 7 ήττες.
Από την άλλη η ομάδα του Πάοκ βρίσκετε σε στάδιο προετοιμασίας, τώρα μοντάρεται και έχει δώσει λίγους φιλικούς αγώνες οπότε άγνωστο αν θα είναι από πλευράς φυσικής κατάστασης και όχι μόνο έτοιμη για αυτά τα δύο σημαντικά παιχνίδια.

Το σύστημα που παίζει η Βάλερεγκα είναι 4-3-3, αρκετά επιθετικό, ομάδα του over θεωρείται και αστέρι της ομάδας ο 24χρόνος επιθετικός Μοχάμεντ Αμπντελαουί ή αλλιώς Μόα.

Θετικός οιωνός το γεγονός ότι στο παρελθόν, το 2003 συγκεκριμένα στο ίδιο γήπεδο το ''Ούλεβαλ'' ο Πάοκ είχε κάνει μια μεγαλειώδη νίκη επί της Λιν με 0-3 και την είχε αποκλείσει.

Ελπίζω και σε μερικές μέρες να γίνει το ίδιο, να αποκλειστούν και να τους κλάψουν οι ρέγκες τους Νορβηγούς.

Και εννοείται πως είναι μια καλή ευκαιρία για όλα τα πιστά στην ομάδα τους παοκτσάκια να επισκεφθούν τη Χώρα των ''Βίκνγκ'' που διαθέτει ομορφιές όλων των ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου