7 Ιαν 2010

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ απο ΟΛΑ και ΟΛΟΥΣ


Ο ΠΑΟΚ χθες νίκησε τον Πανιώνιο 1-0 σχετικά έυκολα, έχοντας μαζί του μία παράδοση που δεν σπάει με τίποτα. Πιο συγκεκριμενα έχει να χάσει απο τους "πάνθηρες" απο την περίοδο 1985-1986 δηλαδή περίπου 25 χρόνια είναι αήττητος μέσα στην Τούμπα.

Απαράδεκτο κατ'εμέ το γεγονός ότι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 τα τελευταία 10 λεπτά οι περισσότεροι στο γήπεδο ασχολούνταν στις κερκίδες και έδιναν ψήφους υπερ και κατά αντίστοιχα για έναν παίκτη που δεν βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ της ομάδας αλλά φημολογείται ότι επιστρέφει. Δεν είναι άλλος απο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος απο ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να συνεχίσει στον Παναθηναικό. Παρόλα αυτά έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι με τους πράσινους και οι όποιες εξελίξεις υπάρξουν θα είναι το καλοκαίρι αφού τότε τελειώνει και τυπικά το συμβόλαιο του.
Πάντως δεν είναι δυνατόν να μπαίνει πάνω απο την ομάδα την στιγμή που αγωνίζεται κιόλας ένας ποδοσφαιριστής, όποιος και να είναι αυτός και χθες αυτοί που το άρχισαν ήταν απαράδεκτοι.
Η ατμόσφαιρα, αν εξαιρέσουμε αυτό το γεγονός όπως και αυτό με τα μπουκάλια στον Τζαβέλλα απο τους κλασικούς κάφρους, ήταν πολύ καλή σε ένα γήπεδο κατάμεστο αφού βοηθούσε και η καλή και βολική μέρα αλλά υπήρχε και η διακοπή και η κάψα για την ομάδα ήταν μεγάλη.

Αγωνιστικά ήμασταν πολύ καλοί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με πολλές φάσεις, ένα χαμένο πέναλτι και αρκετή όρεξη για μπάλα απο τους περισσότερους. Στο δεύτερο υπήρχε μία καθίζηση ίσως λόγω κούρασης αλλά και λόγω αποτελέσματος αφού η ομάδα ήταν πιο άνετη με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να αντιδράσει.
Πολύ σωστός ο Σάντος σε όλες τις αλλαγές του που έβαλε και τον Φιλομένο αλλά και τον Κριστιάνο όσο έπρεπε για να μπουν σιγά σιγά στο κλίμα και αυτοί.
Ο Βραζιλιάνος δε όταν έρθει και στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης νομίζω θα παίζει βασικός στα αριστερά αφού απο τα λίγα που έδειξε διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος και με σωστές μεταβιβάσεις και μοιάζει αρκετά στον τρόπο παιχνιδιού με τον Βιερίνια. Είναι καλό αυτό για να απελευθερωθεί και ο Σορλέν και να μπορεί να παίζει στα χαφ σε ένα ρόλο πιο δημιουργικό απο Βιτόλο η Γκαρσία όταν η ομάδα το έχει ανάγκη. Ενώ έχουμε πλέον και την καλύτερη άμυνα (8 γκολ παθητικό) σε αυτές τις 16 αγωνιστικές.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε φυσικά η νίκη της ΑΕΚ με 1-2 μέσα στο Καραισκάκη επί του Ολυμπιακού. Νίκη που δεν την περίμενε σχεδόν κανένας όμως όπως είπαμε και πριν ήταν ντέρμπι όσο χάλια και να είναι η ΑΕΚ φέτος όμως και ο Ολυμπιακός έδειξε πολλές αδυναμίες με τον Ζίκο να πραγματοποιεί πολλά λάθη και να αμφισβητείται πολύ γρήγορα στο Λιμάνι. Ο Σκόκο μακράν ο MVP του αγώνα με τα δύο εξαιρετικά γκολ και ο Καλόπουλος με τα δύο διαιτητικά λάθη ο χειρότερος, μέτρησε λάθος γκολ και ακύρωσε κανονικό.

Ο Παναθηναικός ήταν τυχερός που έπαιζε με έναν Εργοτέλη που δεν κλείστηκε στην άμυνα και στόχος του ήταν να χτυπήσει στα ίσια το παιχνίδι, κάνοντας όμως αρκετά λάθη στην άμυνα το πλήρωσε και έχασε με ένα 4-1 το οποίο όμως τον αδικέι σαν σκορ.

Ο Άρης ήταν αποτελεσματικός όσο ποτέ, εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε και επιβλήθηκε του Ατρομήτου στο Περιστέρι με 0-3. Χθες ανακοίνωσε και τον δανεισμό για 1.5 χρόνο του Αμερικάνου Φρέντι Άντου, ο οποίος απο μικρός με το ταλέντο του είχε στρέψει την προσοχή όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Μία κίνηση εξαιρετική με έναν νεαρό και πολύ ταλαντούχο παίκτη που είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει τον Άρη και θα προκαλέσει αίσθηση.

Σαν ορκισμένος παίκτης του Football Manager τον Άντου σαν όνομα τουλάχιστον τον γνώριζα απο τα 15 του και δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτό.

Ο Ηρακλής απο την κόλαση πήγε στον παράδεισο μέσα σε 18 λεπτά αφού ενώ έχανε στο ημίχρονο με 0-1 απο τον Πανθρακικό, στο 59ο λεπτό κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι για τα καλά και να κερδίσει με 3-1.

Καβάλα και Λεβαδειακός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα 2-2 αρκετά απολαυστικό και με συνεχείς ανατροπές και τελικά δεν έχασε ούτε ο Ψωμιάδης αλλά ούτε και ο Κομπότης που είναι ως γνωστόν φιλαράκια. Το μόνο που κρατάω αφού με έκανε άσχημη εντύπωση είναι τα τραγικά λάθη των αμυντικών της Καβάλας αφού και στα δύο γκολ που δέχτηκε δεν υπήρχε πουθενά...

Η Λάρισα πήρε σημαντική νίκη με 1-0 απο τον Αστέρα Τρίπολης και κρατήθηκε ζωντανή στην αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσει αφού ενισχύθηκε μέχρι στιγμής σημαντικά και σε νευραλγικές θέσεις και αργότερα θα φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Τέλος με μια λευκή ισοπαλία Γιάννενα και Ξάνθη πήραν απο έναν βαθμό και συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επιβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου