5 Ιαν 2010

Θεοφα-νιώνιος


Αρχικά να ευχηθώ Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας σας. Παραμονή των Θεοφανείων με τη διεξαγωγή κανονικά της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου αλλά και του καινούργιου χρόνου. Περάσαμε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς μπάλα λόγω εορτών και ήρθε ο καιρός οι ομάδες να επιστρέψουν σε πλήρη αγωνιστική δράση.

Πρώτος αντίπαλος για το 2010 ο Πανιώνιος στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε βρεί πλέον την ηρεμία μας και έχουμε εξελίξεις και αγωνιστικά με μεταγραφές και αποχωρήσεις αλλά και διοικητικά με την επικείμενη επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη. Σορλέν, Μουσλίμοβιτς απουσιάζουν ενώ οι δύο νεαροί Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης θα βρίσκονται στην 11αδα ενώ στην αποστολή ίσως είναι και ο Κριστιάνο. Ο Πανιώνιος δεν θα έχει τον Εστογιάνοφ μετά το πειθαρχικό παράπτωμα αλλά και τον Ουέλινγκτον. Αν και δύσκολο παιχνίδι αφού ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα πιστεύω θα το πάρουμε το παιχνίδι έχοντας και τη δύναμη της έδρας.

Πολλά ακούγονται για το σημερινό παιχνίδι της Καβάλας με τον Λεβαδειακό με τους προέδρους (Ψωμιάδης-Κομπότης) των δύο ομάδων να κλέβουν την παράσταση. Οι Αργοναύτες ενισχύθηκαν σημαντικά στην επίθεση καθως απέκτησαν τον Διεθνή Πολωνό Σμόλαρεκ αλλά και τον Σόσιν, ο οποίος αγωνίζονταν στην Ανόρθωση. Ήταν που ήταν ποιοτική η ομάδα της Καβάλας απο το κέντρο και μπροστά με αυτές τις δύο προσθήκες τώρα πιστεύω ότι μπορεί να χτυπήσει 8αδα. Στον Λεβαδειακό ο Κομπότης έταξε πριμ στους πάικτες και αν νικήσουν θα πάρουν 50.000 ευρώ ενώ θα λείπει ο Αγκάλι που έχει περιπέτειες με το διαβατήριο του στην Ολλανδία. Αν το παιχνίδι παιχτεί στα ίσια το μεγάλο φαβορί για να μπεί με το δεξί στο 2010 είναι η Καβάλα.

Στο Ατρόμητος-Άρης τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς έχει προηγηθεί διακοπή και δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στις δύο ομάδες. Νέτο και Ντάριο Φερνάντεζ δεν παίζουν για τον Άρη αλλά και η νέα μεταγραφή ο Τζόνσον αφού δεν έχει αδειάσει θέση ξένου.

Η Λάρισα μάλλον ανακυρήσσεται σε πρωταθλήτρια των μεταγραφών αφού ενισχύθηκε μέχρι στιγμής σημαντικά σε όλες τις γραμμές. Σκέτη απογοήτευση ήταν ο πρώτος γύρος και οι άνθρωποι της Διοίκησης το καταλάβαν και ενήργησαν αμέσως. Ο Ουρουγουανός Βιέρα θα κάθεται κάτω απο τα δοκάρια αφού ο Μάλαρτζ αποδείχτηκε πολύ επιρρεπείς στις γκέλες και ο Βελάσκο στα δεξιά της άμυνας. Για το κέντρο αποκτήθηκε ο Εσθονός Πούρι και στην επίθεση δανεικός ο Ζέσους που έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πολύ κοντά για να κλείσει είναι και ο Καμερουνέζος διεθνής αριστερός μπακ Ολέμπε. Ισορροπημένο παιχνίδι βλέπω με πιθανή μοιρασιά βαθμών.

Γιάννενα και Ξάνθη είναι πολύ αμφίρροπο παιχνίδι ενώ ο Ηρακλής αν δεν κερδίσει και τον υποβιβασμένο Πανθρακικό θα μπεί σε περιπέτειες.

Ο Παναθηναικός ενώ ψάχνει για killer στην άμυνα υποδέχεται στο Ο.Α.Κ.Α τον Εργοτέλη που είναι ο κακός του δαίμονας απο πέρυσι. Επικίνδυνο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια έκπληξη.

Τέλος, το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα γίνει στο Καραισκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Φαβορί σαφώς είναι και οι Πειραιωτες όμως δεν παύει να είναι ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου