29 Ιαν 2010

Τρέμε Ατρόμητε....

Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να γράψω και να αφιερώσω ολόκληρο άρθρο για το θρίαμβο του ΠΑΟΚ μέσα στο Καραισκάκη λόγω ακαδημαικών υποχρεώσεων (εξεταστική).
Εν ολίγοις για τον αγώνα που πέρασε έχω να πω ότι εντυπωσίασε όχι μόνο το αποτέλεσμα που ήρθε μετά απο πολλά χρόνια σε εκτός έδρας ντέρμπι αλλά κυρίως το πόσο εύκολα ήρθε η νίκη σε συνδυασμό με μιά μεγαλειώδη εμφάνιση.

Το Σάββατο, το τρένο του ΠΑΟΚ με οδηγό τον Φερνάντο Σάντος υποδέχεται τον Ατρόμητο σε μία ακόμα γιορτινή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Οι απουσίες εκμηδενίστηκαν ειδικά στην επίθεση αφού και ο Μουσλίμοβιτς είναι ετοιμοπόλεμος, ο Παπάζογλου διαθέσιμος κανονικά στον πάγκο και ο Εντίνιο βασικός αφού έδειξε με την εμφάνιση και το γκολ που σημείωσε ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Τιμωρημένος ο Ίβιτς, με τον Κριστιάνο λογικά να παίρνει τη θέση του και να έχει ιδανική ευκαιρία να δείξει και αυτός το ταλέντο και τις ικανότητες του.

Επίδειξη δύναμης προβλέπω σήμερα αφού η ομάδα του Δώνη δεν κλείνεται πίσω και χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Σοβαρότητα χρειάζεται και προσοχή στην άμυνα γιατί στην επίθεση πλέον διαθέτουμε ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνουν ακόμα και τη μία ευκαιρία γκολ. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και θα συνεχίσει το σερί της, παραμένοντας στην δεύτερη θέση.

Επιστροφή έχουμε για τον Ηλία Αναστασάκο στην Τούμπα σαν αντίπαλος με τη φανέλα του Ατρομήτου. Είναι απο τους λίγους παίκτες, που πρόσφερε πολλά για τις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν και με τα όσα έχει κάνει και στο Περιστέρι αποδεικνύεται αρκετά αξιόπιστη επιθετική λύση σε όλες τις ομάδες.

Ανανέωσαν μέσα στη εβδομάδα ο Χαλκιάς και ο Πάμπλο Γκαρσία με την ομάδα και όπως όλα δείχνουν θα κλείσουν την καριέρα τους φορώντας τα ασπρόμαυρα ενώ μίλησε την Πέμπτη και ο Θοδωρής Ζαγοράκης για τους λόγους αποχώρησης και επιστροφής στη θέση του Προέδρου αλλά έδωσε και το σύνθημα για στήριξη όλων των Παοκτσήδων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία του Σαββάτου είναι και τα δύο πολύ δύσκολα. Στο Καυτατζόγλειο έχουμε έναν Ηρακλή με νέο προπονητή τον Μπουμπένκο (το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο) ενώ στα διοικητικά ούτε ο Ρέμος ξέρει τι γίνεται. Επιτακτική η νίκη για τους κυανόλευκους αφού την άλλη εβδομάδα ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η Καβάλα βρήκε κανονικό προπονητή, απέκτησε τον Βραζιλιάνο μάγο Ντενίλσον, πήρε τον Ντιέ από τον Ηρακλή και είναι ικανή να κάνει τη ζημιά.

ΠΑΣ και Λάρισα παίζουν μαζί στο άδειο λόγω τιμωρίας "Ζωσιμάδες" αλλά στους Γιαννιώτες πνέει άλλος αέρας μετά την πρόσληψη του Αναστόπουλου ενώ η ομάδα του Ουζουνίδη βγαίνει πολύ ενισχυμένη από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Την Κυριακή ο Κομπότης και η ομάδα του δίνουν πολύ σημαντικό αγώνα εντός έδρας με τον ανεβασμένο Αστέρα Τρίπολης. Όλα εξαρτώνται από τους Αρκάδες κατ'εμε που θα κρίνουν αυτοί το αποτέλεσμα ανάλογα σε τι μέρα θα βρεθούν. Δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες και αν παίξουν όπως με τον Πανιώνιο θα τον καθαρίσουν εύκολα το Λεβαδειακό αλλά επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε και εγκυμονούν και άλλοι παράγοντες κρατάω τις επιφυλάξεις μου.

Ξάνθη και Άρης θα τεθούν αντιμέτωποι και στο Κύπελλο σε μερικές μέρες με πιο πιθανό αποτέλεσμα σήμερα την ισοπαλία αφού η Ξάνθη προέρχεται από αναπάντεχο αποτέλεσμα στην Κομοτηνή και ακόμα μία ήττα θα την ρίξει πολύ στην βαθμολογία.

Στο Πανθρακικός-Εργοτέλης θεωρώ θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι και πιστεύω θα μπουν αρκετά γκολ αφού οι γηπεδούχοι δεν παραδίδουν τα όπλα.

Χάλια και οι δύο ομάδες τον τελευταίο καιρό με τον Πανιώνιο να διώχνει τελικά τον Φερέρα (στη θέση του ο Μάντζιος) και στον Ολυμπιακό να μην πηγαίνει τίποτα καλά και να υπάρχει πολύ γκρίνια από όλους. Μπορεί να γίνει ανοιχτό παιχνίδι αφού θα ψάξουν τη νίκη και οι δύο.

Τέλος στο ντέρμπι της Αθήνας έχουν χρίσει μεγάλο φαβορί τον Παναθηναικό. Δεν διαφωνώ αφού μόνο με αυτοκτονία θα χάσει το πρωτάθλημα, με τον Νιόπλια να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τώρα και για του χρόνου ενώ στην ΑΕΚ βρέθηκαν λεφτά από τον Παππά και θα έχουν έξτρα κίνητρο νίκης οι παίκτες αφού τους έχει υποσχεθεί πριμ. Αψυχολόγητη φέτος με τον Μπάγιεβιτς και ανάλογα τα κέφια του Σκόκο και του Τζιμπούρ θα προχωρήσει η ομάδα και στη συνέχεια και όπως έλεγα και στο Καραισκάκη ντέρμπι είναι και είναι όλα πιθανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου