15 Ιαν 2010

Πάμε για νίκη και ρεκόρ...


Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα απίστευτο ρεκόρ και καλείται να το σπάσει ύστερα από 35 χρόνια! Το μόνο που χρειάζεται είναι η νίκη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και παράλληλα να μην δεχτεί τέρμα. Θα έχει καταφέρει τότε για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης (αν όχι όλο) για αυτή την αμυντική συνέπεια και σοβαρότητα σίγουρα πρέπει να αποδώσουμε στον Φερνάντο Σάντος.

Μεταξύ άλλων η ομάδα μας καλείται να σπάσει και μια αρνητική παράδοση 2 ετών, από τότε δηλαδή που ανέβηκε ο Αστέρας στην Α' εθνική αφού δεν τον έχει κερδίσει ακόμα μέσα στην Τούμπα (1 ήττα- 1ισοπαλία).
Χθες τα μεσάνυχτα πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη και ο Εντίνιο που είναι ο παίκτης από τον οποίο θα περιμένουμε να μας βοηθήσει κατά κύριο λόγο στο σκοράρισμα. Από τη θητεία του στην ΑΕΚ άλλωστε είχε δείξει πολύ καλή επαφή με το γκολ, σημειώνοντας και κάποια πολύ θεαματικά αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει αφού η ΑΕΚ είχε τότε πολλά εσωτερικά προβλήματα με τους περισσότερους παίκτες να μην χωνεύουν ο ένας τον άλλον.
Το κλίμα στην ομάδα του ΠΑΟΚ όμως είναι άριστο και θα παραμείνει έτσι και γι' αυτό πιστεύω πως πρόκειται για μία πολύ πετυχημένη μεταγραφή που αν αποδώσει τα αναμενόμενα σίγουρα θα αποκτηθεί το καλοκαίρι.

Σήμερα το παιχνίδι μας, με την Τρίπολη ανοίγει την αυλαία της 18ης αγωνιστικής.
Ντεμπούτο στην 11αδα θα κάνει ο Κριστιάνο στο αριστερό άκρο του κέντρου ενώ στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Φιλομένο, μοναδικός επιθετικός που μας απέμεινε μετά και τον τραυματισμό του Παπάζογλου. Τέλος στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σνάουτσερ θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αραμπατζή.
Ο Αστέρας δεν θα έχει τον τιμωρημένο Τσέζαρεκ και έτσι η δουλειά των αμυντικών μας (Κοντρέρας-Μαλεζάς) γίνεται πιο εύκολη.

Εκτιμώ ότι θα νικήσουμε έστω και με μισό μηδέν, αφού ο Βλάχος θα παρατάξει την ομάδα του αμυντικά με σκοπό να μην χάσει και έτσι ένα σκορ με 1-0 δεν είναι καθόλου απίθανο.

Στο άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας συγκρούονται ο Ηρακλής με την ΑΕΚ. Καθόλου σταθερές και οι δύο ομάδες με σοβαρές μεταπτώσεις στην απόδοση τους και πολλά αμυντικά προβλήματα οπότε μπορεί να δούμε να σημειώνονται αρκετά γκολ.

Στο Ξάνθη-Εργοτέλης όποιος καταφέρει να ανοίξει το σκορ θα πάρει και το παιχνίδι με πιθανότερο αποτέλεσμα για εμένα την ισοπαλία.

Μετά την ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης θα τεθεί αντιμέτωπος και με την άλλη πρώην του ομάδα, τη Λάρισα όπου και κατάφερε αρκετά πράγματα μαζί της. Τον βλέπω και τώρα να μην χάνει σε ένα παιχνίδι που όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα το κερδίσει.

Πανιώνιος-Λεβαδειακός με τις δύο ομάδες να παίζουν σίγουρα ανοιχτά και τους "Πάνθηρες" να έχουν το προβάδισμα για νίκη.

Ο Παναθηναικός αν και θα έχει πολλές απουσίες (Λέτο-Κατσουράνης-Σισέ-Σιμάο) δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο Ο.Α.Κ.Α με τον Πανθρακικό ο οποίος παίζει για την πλάκα του.

Ντεμπούτο Αναστόπουλου στον πάγκο των Ιωαννίνων (γυρίζει για 5η φορά) με το έργο του για ακόμα μια φορά να είναι δύσκολο αφού πρέπει να κρατήσει τον ΠΑΣ στην κατηγορία. Αλλαγή ψυχολογίας θα έχουμε σίγουρα, το γήπεδο γεμάτο για να στηρίξει και από την άλλη πλευρά ένας Άρης πολύ φορμαρισμένος (Κάλβο-Κάμπορα οργιάζουν) με τον Κούπερ να έχει δώσει αγωνιστικό προφίλ και στιλ στο παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων. Δύσκολο πολύ με πιθανότερο αποτέλεσμα την ισοπαλία για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Δεν πέρασε από την Καβάλα ενώ έπρεπε να χάσει κιόλας ο Παναθηναικός γιατί να περάσει ο Ολυμπιακός που έχει και χίλια μύρια προβλήματα; Ο Ζίκο είναι φευγάτος και με το επόμενο στραβοπάτημα θα αποτελέσει παρελθόν, σημαντικές απουσίες υπάρχουν (Ντουντού, Γκαλέτι, Μήτρογλου και ίσως ο Ντιόγκο). Στα μεταγραφικά "τρώει" συνέχεια άκυρα αφού χτυπάει την πόρτα αξιόλογων παικτών που δεν επιθυμούν όμως να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι επαναπατρίζει τους παλιούς Λούα-Λούα και Καστίγιο που είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και σίγουρα δεν θα βρίσκονται στην κατάσταση που ήταν πριν χρόνια. Μοναδική ελπίδα ο Ντάτολο (διεθνής Αργεντίνος) της Νάπολι που ακούγονται πολύ καλά λόγια. Πάντα καλή ειδικά με τους μεγάλους στο γήπεδο της η Καβάλα, το μόνο που με ανησυχεί η κούραση από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου με τον Λεβαδειακό που πήρε την πρόκριση στα πέναλτι αφού είχε προηγηθεί και παράταση. Την βλέπω να μην παραδίσει τα όπλα εύκολα και ίσως να κάνει και τη ζημιά στους πρωταθλητές ενώ μην ξεχνάμε ότι διαιτητής θα είναι ο Κάκος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου