1 Φεβ 2010

Σειρά έχει το κύπελλο...


Στόχος επιτεύχθη για τον ΠΑΟΚ που πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Ατρομήτου (1-0) με λυτρωτή τον Θανάση Παπάζογλου. Τα εύσημα εκτός απο τους παίκτες για την προσπάθεια τους μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να δωθούν και στον προπονητή μας, Φερνάντο Σάντος για τις εύστοχες αλλαγές και το κοουτσάρισμα του αλλά και για το ρίσκο που πήρε βάζοντας τον νεαρό, τρίτο επιθετικό. Το αποτέλεσμα ήταν η περιοχή των αντιπάλων να γεμίσει με αυτούς τους τρεις μπροστά τα τελευταία 10 λεπτά και ήρθε έστω και τυχερά το νικητήριο γκολ.

Φάνηκε πολύ η απουσία του Ίβιτς αφού η ομάδα δυσκολεύονταν πολύ στο να φτιάξει παιχνίδι και να δημιουργήσει φάσεις απο τον άξονα. Ο Κριστιάνο δεν είναι έτοιμος ακόμα και δεν εκμεταλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και έτσι έδωσε τη θέση του στον Μουσλίμοβιτς με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.
Πολύ καλός ο Βιερίνια που ταλαιπώρησε όσο μπορούσε την αριστερή πλευρά του Ατρομήτου με την φάση του γκολ να προέρχεται και απο εκεί.

Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα αλλά και στην Τούμπα μετά απο τα δύο του κυπέλλου (ΟΦΗ-Πανσεραικός) για τον Θανάση Παπάζογλου που έχει ανέβει πολύ ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά. Μπορεί αυτό το γκολ να μην ήταν δύσκολο και να μην προσπάθησε ιδιαίτερα αφού η μπάλα ήρθε και χτύπησε πάνω του αλλά η κίνηση του να τραβηχτεί πίσω πριν σουτάρει ο Βόσνιος ήταν πολύ σωστή καθώς απέφυγε με έξυπνο τρόπο το οφ σάιντ. 

Ο Ατρόμητος του Δώνη ήρθε πολύ διαβασμένος στην Τούμπα και λίγο έλειψε να τσιμπήσει το βαθμό. Ήταν πολύ καλά στημένος ειδικά αμυντικά, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ να "ενοχλήσουν" τον Μιχαηλίδη ενώ βγήκε και σε πολλές περιπτώσεις αντεπίθεση για να κάνει τη ζημιά.

Στο -6 είμαστε απο την 1η θέση και τον Παναθηναικό που έμεινε στην ισοπαλία με την ΑΕΚ ενώ και ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο και ισοβαθμεί μαζί μας.

Παράλληλα η ομάδα μας καταρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αφού διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (8 γκολ σε 20 αγώνες) και την 4η καλύτερη σε όλη την Ευρώπη. 852 αγωνιστικά λεπτά εχει να δεί ο Χαλκιάς τη μπάλα μέσα στην εστία του ενώ αν συνυπολογίσουμε και το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Πανσερραικό ξεφεύγει η κατάσταση.

Το δύσκολο έργο συνεχίζεται όμως αφού ακολουθεί ο αγώνας με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα την Τρίτη για το κύπελλο Ελλάδος, στον οποίο δεν θα δώσουν το παρών ο Ίβιτς που έχει μια μικρή ενόχληση και θα προφυλαχθεί αλλά και ο Εντίνιο που τραυματίστηκε το Σάββατο. Μακροχρόνιοι απόντες είναι ο Τσιρίλο με τον Φιλομένο.

Δύσκολο το παιχνίδι γιατί η ομάδα φάνηκε το Σάββατο λίγο κουρασμένη απο τους συνεχής αγώνες ενώ ο ΠΑΣ με τον Αναστόπουλο πλέον εμφανίζει το καλό του πρόσωπο και στους Ζωσιμάδες με τον κόσμο του θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός.

Μεγάλος πόθος για όλους τους οπαδούς η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό και η κατάκτηση του και φέτος είναι πολύ ευνοικές οι συνθήκες για να γίνει αυτό.

Εκτιμώ ότι θα γίνει πολύ κλειστό παιχνίδι με λίγα ή και καθόλου γκολ ενώ να θυμίσω ότι σε περίπτωση ισοπαλίας ο αγώνας μεταφέρεται στην Τούμπα. Έτσι είναι αρκετά πιθανό μέσα σε λίγες μέρες να αντιμετωπίσουμε την ομάδα των Ιωαννίνων 3 φορές αφού ακολουθεί και ο αγώνας για το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου