20 Φεβ 2010

Τούμπα το πρωτάθλημα...


Ποιος θα το περίμενε επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ με πιθανή νίκη επί του Παναθηναικού την Κυριακή να παίζει ακόμα και για το πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι η ψαλίδα από τους δύο μεγάλους έχει κλείσει και αυτό όχι λόγω budget αλλά και λόγω άριστου σχεδιασμού του ποδοσφαιρικού τμήματος απο την ΠΑΕ.
Μπορεί να μην έχουμε τα έσοδα και την οικονομική στήριξη που μας αξίζει και που έχουν οι άλλοι, το μεγάλο μας πλεονέκτημα όμως σε σχέση είναι ότι έχουμε ανθρώπους στη Διοίκηση που έχουν παίξει μπάλα και γνωρίζουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου πολύ καλά, υποστηρίζουν την ομάδα και θέλουν αποκλειστικά το καλό της. Με αυτό το μοντέλο διοίκησης έχει εξισσοροπηθεί η διαφορά μας μέχρι στιγμής και όταν βρεθούν και οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι για μεγάλα πράγματα και θα χτυπάει τίτλους στα ίσια.

Καμίνι θα είναι η Τούμπα αφού σε 2 ώρες μόλις εξαντλήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια (7.500 εισιτήρια). Συνάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη με εκπροσώπους των συνδέσμων υπήρχε με κύριο θέμα συζήτησης τους, οι φίλαθλοι που θα βρίσκονται στο γήπεδο να ασχολούνται μόνο με τον ΠΑΟΚ και ακόμα και σε περίπτωση άσχημου ξεκινήματος να υπάρχει στήριξη και εμπιστοσύνη για να μπορέσει να ανατραπεί η κατάσταση.

Ο Σάντος έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες του Βιτόλο και Αραμπατζή που είναι τιμωρημένοι. Ο Μουσλίμοβιτς στην προπόνηση της Πέμπτης αποχώρησε προληπτικά και πιο πιθανό να ξεκινήσει ο Εντίνιο βασικός στην 11αδα. Ο Σορλέν θα είναι στο πλάι του Γκαρσία και θα αποτελέσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, με τον Γάλλο στα Γιάννενα να είναι εξαιρετικός και ελπίζω η ανόδος του να κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρσι.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, νομίζω πως ο τρόπος παιχνιδιού του Σάντος μας βολεύει έτσι πως είναι τα πράγματα. Αυτός που καίγεται και αγχώνεται για τους 3 βαθμούς της νίκης είναι ο Παναθηναικός που νοιώθει την καυτή ανάσα του Ολυμπιακού. Όσο περνάει η ώρα και το σκορ είναι ισόπαλο θα πρέπει να υπάρξει και το απαιτούμενο ρίσκο καθώς σε γεμάτη Τούμπα και με στοιχειώδη καλή εμφάνιση απο τους παίκτες μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.

Θα πρέπει να μπλοκαριστεί καλά ο Σισέ που είναι πολύ επικίνδυνος και σε μεγάλη φόρμα, τα ακράια μας μπακ (Σνάουτσερ-Λίνο) να είναι προσεκτικά στην άμυνα και να πιέζουν Λέτο και όποιον παίξει απο δεξιά (Νίνη ή Σαλπιγγίδη).
Στο κέντρο πρέπει να κρατήσουμε μπάλα και να έχουμε την κατοχή με Γκαρσία-Σορλέν και Ίβιτς να φτιάχνει παιχνίδι γιατί το δυνατό σημέιο των πρασίνων είναι το κέντρο του (Κατσουράνης-Καραγκούνης-Σιμάο).
Τέλος στον επιθετικό τομέα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο Σπυρόπουλος, με τον Βιερίνια να πρέπει να τον ταλαιπωρεί συχνά και να βγάζει τις περισσότερες φάσεις απο δεξιά ενώ τον Εντίνιο δεν τον φοβάμαι μπροτά. Όπως μας έδειξε ο Πορτογάλος και στο Καραισκάκη είναι killer και ακόμα και μια ευκαιρία καλή να του παρουσιαστεί μπορεί να την μετατρέψει σε γκολ. Έχει χτυπητές αδυναμίες ο Παναθηναικός στην άμυνα με Σαριέγκι και Καντέ που αν πιεστούν λίγο θα έχουν πρόβλημα. 

Ενδιαφέρον έχει, ειδικά μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Σαλπιγγίδη στο παιχνίδι με τη Ρόμα, η απόφαση που θα πάρει ο Νίοπλιας για να τον ξεκινήσει βασικό ή όχι.
Ένα είναι βέβαιο ότι θα επικρατεί περίεργο κλίμα απέναντι του. Δύο στρατόπεδα υπάρχουν, αυτοί που τον θέλουν ξανά πίσω το καλοκαίρι και αυτοί που βγάζουν σπυριά στο άκουσμα πιθανής επιστροφής του, φανερά πικραμένοι από τον τρόπο αποχώρησης του επί προεδρίας Γούμενου.

Αποψή μου είναι ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να επιλέγει την ομάδα που θα αγωνίζεται μόνο σύμφωνα με τα συναισθήματα του, όταν είσαι σωστός επαγγελματιας παίρνεις αποφάσεις που ικανοποιούν τις φιλοδοξίες σου, τους στόχους και την προσωπική σου καταξίωση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μας λένε ότι συναισθηματισμοί στο ποδόσφαιρο δεν χωράνε.

Ο "κοντός" είναι απο τους λίγους που πήγαν σε μεγάλη ομάδα του λεκανοπεδίου και ήταν απόλυτα επιτυχημένη η παρουσία τους. Προσπαθήσαν πολύ στον Παναθηναικό να τον κρατήσουν και να του ανανεώσουν το συμβόλαιο όμως μάταια αφού η απόφαση του είναι δεδομένη και το καλοκαίρι θα γνωρίζουμε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Διαιτητής ο Δαλούκας μετά τις ενοχλήσεις του Κάκου που δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ας επλίζουμε μετά τον αγώνα να μην αναφερθούμε σε αυτόν καθόλου παρά μόνο στο πως έπαιξαν οι δύο ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου