12 Φεβ 2010

Έχουν γνώση οι "φύλακες"


Ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ το παιχνίδι του κυπέλλου με τον ΠΑΣ και την ντροπιαστική ήττα με 4-0 που σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια ενός θεσμού που υπήρχε η προοπτική κατάκτησης του.
Ο Σάντος θα είναι πιο διαβασμένος αυτή τη φορά (έτσι θέλω να πιστεύω) και θα προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του στην προσπάθεια τους να πάρουν ρεβάνς αλλά και μία νίκη που θα τους κρατήσει σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση και τον Ολυμπιακό.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου αναμένεται και πάλι άσχημος αφού οι συνεχείς βροχοπτώσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων το επιβαρύνουν και άλλο.
Απουσίες υπάρχουν σημαντικές αφού μετά τους Βιτόλο και Κοντρέρας που είναι τιμωρημένοι, ένα (οικογενειακό) πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ανάγκασε τον Πάμπλο Γκαρσία να ταξιδέψει στη χώρα του και έτσι θα απουσιάσει από το παιχνίδι. Το μόνο που έχω να πω είναι τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον ξαφνικό χαμό της μητέρας του. Στην αποστολή μπήκε ο Εντίνιο και τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του στην 11αδα.

Δύσκολος πολύ ο αγώνας, ο Αναστόπουλος που έκανε ματ στον Σάντος πριν λίγες μέρες θα κατεβάσει και αυτή τη φορά την ομάδα του με σκοπό τη νίκη αφού ο κυριότερος στόχος του ΠΑΣ είναι η παραμονή στην κατηγορία. Επίσης ο κακός αγωνιστικός χώρος τον ευνοεί περισσότερο αφού δεν διαθέτει πολλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές όπως ο Δικέφαλος.

Ευτυχή κατάληξη θα έχει το θέμα της ανανέωσης και με τον Ίβιτς, ο οποίος για άλλα δύο χρόνια θα φοράει τα ασπρόμαυρα ενώ η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έλαβε τέλος μετά και την περιοδεία της στην Γερμανία. Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 620.000 ευρώ με 5.800 μετόχους, το οποίο κρίνεται ικανοποιητικό σύμφωνα και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιποι αγώνες της 21ης αγωνιστικής, με τους περισσότερους από αυτούς να διεξάγονται σε γήπεδα με νερά και πολύ λάσπη λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα. 
Η αρχή γίνεται από την Ξάνθη που η Skoda θα προσπαθήσει να δαμάσει το Αλογάκι της Λάρισας και την Κυριακή να συμμετέχει πανηγυρικά στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Την ίδια ώρα λίγο πιο βόρεια στην Κομοτηνή, ο φορμαρισμένος Πανθρακικός υποδέχεται την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων. Πρώτα ήταν ο Εργοτέλης (3-2) μετά ήταν η νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη (0-2) και επόμενος αντίπαλος άλλη μία ομάδα που φοράει κιτρινόμαυρα και μάλιστα στη σειρά. Εκτιμώ ότι θα γίνει ωραίο παιχνίδι με αρκετά γκολ αν βοηθήσει και η καλή κατάσταση του γηπέδου με τους Θρακιώτες να δυσκολεύουν την ομάδα της ΑΕΚ. 

Το μεσημέρι της Κυριακής έχουμε τον Λεβαδειακό να θέλει πάση θυσία νίκη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο οποίος όμως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θα το χτυπήσουν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι γι'αυτό και μπορεί να δούμε πολλές ανατροπές και αρκετά τέρματα.

Ο Πανιώνιος μετά την λευκή ισοπαλία μεσοβδόμαδα στην Καβάλα υποδέχεται τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα. Θα ψάξει τη νίκη αφού έχει υποχωρήσει αισθητά στη βαθμολογία και βρίσκεται ένα βαθμό μόλις πάνω από τον σημερινό του αντίπαλο. Ο Ηρακλής δεν έπαιξε καλά με τον ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να ισοφάριζε ποτέ αν οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιζαν με 10 παίκτες. Λείπει και ο Κατσαμπής με τον Λέκι από την άμυνα και νομίζω ότι το παιχνίδι γέρνει προς τη μεριά των Νεοσμυρνιωτών που θα πάρουν τη νίκη.

Ο Άρης με άλλη ψυχολογία θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη αφού την Τετάρτη κατάφερε να σκοράρει με τον Νέτο στο τελευταίο λεπτό και να στείλει το παιχνίδι στο Χαριλάου έχοντας σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Εργοτέλης είναι πάντα και σε όλα τα παιχνίδια επικίνδυνος, αν παίξει καλά την αντεπίθεση μπορεί να κάνει τη ζημιά, αν κλειστεί πίσω πιο πιθανό να ηττηθεί.

Στον Παναθηναικό όλα κυλούν ρολόι και όλη την εβδομάδα ασχολούνταν όλοι με τον Σισέ και την πιθανή κλήση του από τον Ντομενέκ. Βάλθηκαν να βάλουν τον προπονητή της Γαλλίας να πάρει τον Σισέ με το ζόρι στο Μουντιάλ. Αναμφισβήτητα ο Γάλλος κάνει εξαιρετική και πολύ παραγωγική σεζόν αλλά θέση στην Εθνική δεν νομίζω να πάρει αφού δεν χωράει. Παιχνίδι με την Καβάλα υπάρχει μπροστά και αναμένεται να το κερδίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Τέλος στην Τρίπολη δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα. Ο ηγέτης στην άμυνα Μέλμπεργκ θα λείψει για τους Πειραιώτες, με τον Σουηδό στο παρελθόν όποτε απουσιάζει να κάνει ζημιά στην ομάδα του αφού δεν έχει κερδίσει ποτέ ενώ σε χρόνο ρεκόρ αποθεραπεύτηκε ο Τσέζαρεκ, ο οποίος και τίθεται κανονικά στη διάθεση του Βαγγέλη Βλάχου. Θα γεμίσει το κέντρο ο Μπάντοβιτς αφού ξέρει ότι μόνο έτσι θα μπορεί να ελέγξει τον αγώνα και να απειλήσει την πολύ καλή άμυνα του Αστέρα. Αν κερδίσει θα το κάνει με 0-1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου