23 Φεβ 2010

Όχι αδέρφια δεν είναι όνειρο αυτό που ζούμε...


Είναι πραγματικότητα και καλό θα είναι να το πιστέψουν και οι πιο απαισιόδοξοι αλλά και όσοι μας αμφισβητούσαν τόσο καιρό, κυρίως εκ των Αθηνών. Το αποτέλεσμα της Κυριακής πολύ μεγάλο και μάλιστα χωρίς να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι, με τον αντίπαλο πιο επικίνδυνο αλλά εμάς πιο έξυπνους. Γιατί αυτό είναι το μυστικό των μεγάλων ομάδων να αποκτώνται οι βαθμοί ακόμα και όταν η ομάδα δεν παίζει καλά.
Η μεγαλύτερη μου χαρά δεν έχει να κάνει μόνο με φέτος και με την σοβαρή υποψηφιότητα που έχουμε βάλει για το πρωτάθλημα αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Υπάρχει ένας βασικός κορμός, ένας σταθερός προπονητής (3 χρόνια) που έχει εμφυσήσει την φιλοσοφία του με την ομάδα να αποκτάει μια ταυτότητα, να έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και τρόπο παιχνιδιού και να μην ψάχνεται κάθε αγωνιστική. Απίστευτο και το ρεκόρ της άμυνας που είναι μακράν η καλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης.


Με την έλευση του Θοδωρή Ζαγοράκη και της παρέας του (μην αδικούμε και τους άλλους) η ομάδα απέκτησε μία υγιής διοίκηση που χρόνια έψαχνε γιατί ταλαιπωρήθηκε χρόνια με πολλών ειδών λαμόγια.
Η στήριξη του κόσμου είναι δεδομένη και με την παρουσία της στο γήπεδο, όποιο και να είναι αυτό, όσο μακριά και να παίζει η ομάδα αλλά και με την έμπρακτη υποστήριξη της αγοράζοντας μετοχές και συμμετέχοντας πιο ενεργά. Είμαστε ο μεγάλος και μοναδικός χορηγός της ομάδας μας και δεν στηριζόμαστε σε προέδρους-νταβατζήδες με κότερα και επιχειρήσεις.
 Ότι και να πω λίγο θα είναι για αυτόν τον μεγαλειώδη ΛΑΟ του ΠΑΟΚ που τρελαίνει κόσμο. Μετά τον Ντάρμπισάιρ που έβγαζε βίντεο με το κινητό του την ασπρόμαυρη κερκίδα και ο Σισέ αναρωτιόνταν πόσο τρελοί μπορεί να είμαστε, έπαθε την πλάκα του ο άνθρωπος.
Φέτος όμως υπάρχει τεράστια άνοδος και στο αγωνιστικό τμήμα και κυρίως στα μεγάλα ντέρμπι που είχαμε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια.
Αποκτάμε σιγά-σιγά την αίγλη και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει κάποιος σε αυτή τη μεγάλη ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ.



Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Φωτάκης, άψογη όλη η ενέργεια του Ζλάταν από την προσπάθεια του να ξεφύγει από τον Σαριέγκι, το ωραίο κατέβασμα της μπάλας και το πλασέ που κάνει στην συνέχεια στην εστία του Τζόρβα, ένα γκολ που δείχνει την κλάση του.
Ο Παυλάρας ο Γκαρσία παρά την ψυχολογία του και το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα λίγες μέρες πριν έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι μεγάλος παίκτης και είναι τιμή μας που φοράει τα ασπρόμαυρα. Όχι μόνο έδωσε το παρών αλλά κατάφερε να γίνει και ένας από τους πρωταγωνιστές χάρη στο φάουλ μπανάνα που έστειλε αδιάβαστο και έκανε χαζό τον Τζόρβα. Μας συγκίνησε πάλι ο μπαγάσας...


Όσο για το θέμα περί απαγόρευσης των μετακινήσεων φιλοξενούμενων οπαδών και το νόμο του Χρυσοχοίδη τι να πω. Που είναι η ισονομία "κύριοι"; Όλη η Ελλάδα είδε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να κάνουν απόβαση στο Παγκρήτιο και να είναι περισσότεροι από αυτούς του Εργοτέλη όπως και της ΑΕΚ στην Κομοτηνή.
Αντίθετα στα Γιάννενα υπήρχαν μπλόκα και για να μπεις στο γήπεδο ζητούσαν ταυτότητα μόνο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Απ ότι φαίνεται ο υποτιθέμενος νόμος ισχύει και εφαρμόζεται μόνο στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Και που είστε έρχεται ο αγώνας μας στην Ξάνθη, το νου σας... Πανόπουλε εσύ να τα ακούς και τις βλαχομαγκιές σου να της κάνεις αλλού.

Η ευρηματικότητα είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία είτε πρόκειται για συνθήματα είτε για ενέργειες που πικάρουν αντίπαλες ομάδες και οπαδούς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου