22 Δεκ 2010

Κρατάμε μόνο τη νίκη και την πρόκριση

Και μόνο ότι ο ΠΑΟΚ με ένα μικρό σχετικά ρόστερ και έχοντας βγάλει τόσους τραυματισμούς μέσα στη χρονιά έχει καταφέρει να είναι μέσα και στους τρείς στόχους του είναι επιτυχία. 
Αυτό, όπως και το ότι υπάρχει διακοπή λόγω εορτών είναι το θετικό της υπόθεσης. 
Το αρνητικό είναι ότι για άλλο ένα παιχνίδι οι περισσότεροι παίκτες είναι ξεκάθαρο ότι είναι κουρασμένοι και έχουν κλατάρει από τα συνεχή παιχνίδια. Όπως είπα ακολουθεί διακοπή περίπου 20 ημερών στις οποίες ενδεχομένως να υπάρχουν και εξελίξεις ως προς τα διοικητικά. Επίσης θεωρώ δεδομένο πως είτε έρθουν οι Άραβες είτε όχι ενίσχυση σε κάποιες θέσεις θα υπάρξει. Δύσκολα να βγει η χρονιά με 14 παίκτες, από τους οποίους κάποιοι είναι και πολύ επιρρεπείς στους τραυματισμούς.
Μετά τον αιφνιδιασμό την Κυριακή στην Κέρκυρα και την ήττα με 2-1, σήμερα η ομάδα νίκησε έστω και με το ζόρι, με την ομάδα των Ιωαννίνων να κλέβει τις εντυπώσεις. Αγωνίζεται στην Β’ Εθνική όμως διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας και είναι σίγουρα ότι του χρόνου θα αγωνίζεται στη Super-League. Το γεγονός ότι γύρω στο 30' και ενώ έχανε είχε κατοχή 41-59% υπέρ του λέει πολλά για την εικόνα του ΠΑΟΚ που ήταν κάκιστη.
Για άλλον έναν αγώνα πάντως σκόραρε ο Αθανασιάδης που δείχνει να έχει πάρει φόρα και ήταν ότι καλύτερο από τον σημερινό αγώνα.
 Είναι δεινός σκόρερ καθώς την μία φάση μπορεί να την κάνει γκολ, οι ευκαιρίες που χάνει πάντα είναι καλές ενώ τις περισσότερες φορές παίρνει και πολύ σωστές θέσεις. 
Το άλλο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι δεν έχει μάθει και δεν μπορεί να παίξει χωρίς τον Βιτόλο στα χαφ δίπλα στο Γκαρσία. Ο Ισπανός έχει φοβερά τρεξίματα και βοηθάει απίστευτα την άμυνα. Αυτό αποδεικνύεται και ότι από τα παιχνίδια που έχει λείψει ο ΠΑΟΚ δέχεται πολλές φάσεις στην εστία του.

Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην ομάδα είναι το γιατί δεν παίζει ο Κρέσιτς βασικός; Επανήλθε στο παιχνίδι με τη Λάρισα ο Χαλκιάς και με το καλημέρα έκανε τραγικό λάθος από όπου προήλθε το πρώτο γκολ και από τύχη δεν χάσαμε το παιχνίδι. 
Στη συνέχεια έπαιξε και στον επόμενο αγώνα και άντε να χωνέψω πως ο Χάβος τον προετοίμαζε για το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ και δεν ήθελε τον Κρέσιτς γιατί είναι Κροάτης. Αλλά από τη στιγμή που πέρασε και αυτό το παιχνίδι και με τον Χαλκιά να μην δείχνει σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια είναι πολύ περίεργο που δεν επανέρχεται ο Κρέσιτς. Ακούγονται διάφορες φήμες ότι έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, διόλου απίθανο από τη στιγμή που ψηφίστηκε σαν καλύτερος τερματοφύλακας στη φάση των ομίλων του Europa League. Εν αναμονή των εξελίξεων σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα όμως με αυτήν την ιστορία κάτι μου βρωμάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου