18 Μαΐ 2009

Το ''ΠΑΡΑΜΥΘΙ'' Τελείωσε...


Για τη Eurovision θα μιλήσω σήμερα και για τα τεκτενόμενα όλο αυτόν τον καιρό που μ' έσπασαν τα νεύρα.
Αυτα που ακούγαμε όλοι αύτο το διάστημα απο τους ανταποκριτές στη Μόσχα πραγματικά ήταν ''Παραμύθια της Χαλιμάς'' και όχι του Νορβηγού...
Εδώ και 10 μέρες μας έλεγαν όλοι και κυρίως η Τηλεόραση για την πρωτιά του Σάκη, για το πόσο καλές πρόβες κάνει ο Σάκης και για το ότι όλοι μας θεωρούν φαβορί για την πρώτη τριάδα.
Εγώ επειδή είμαι πάντα αντικειμενικός και μ' αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους θεωρούσα το κομμάτι που στείλαμε τελείως χαζό και βαρετό και είμαι σίγουρος ότι η θέση που πήραμε ήταν καθαρά λόγω εμφάνισης και ερμηνείας του Ρουβά. Μπράβο στον Σάκη για την προσπάθεια του, ήταν πολύ καλός αλλά υπήρχαν φέτος πολύ καλύτερα κομμάτια απο τα δικά μας και με την 7η θέση που πήραμε ας είναι ευχαριστημένοι όλοι.

Μέρες πριν όλοι οι δημοσιογράφοι (ο Θεός να τους κάνει αλλά τέλοσπαντων) μιλούσαν για θριαμβολογία της Ελληνικής Συμμετοχής και ήταν σίγουροι για την επιτυχία μας.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό όμως όταν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα (αυτό που κάνει πάντα η Τηλεόραση) και να ρίχνουν τα βέλη τους σε άλλους συμμετέχοντες (πχ.Νορβηγό) επειδή τόλμησαν να έχουν καλύτερο τραγούδι απο τον Σάκη μας...! Έλεος πια, Νισάφι!

Ομολογώ να πώ ότι χάρηκα αρκετά για την επιτυχία του Alexander Rybak γιατί το άξιζε σίγουρα. Ήταν ίσως η πρώτη φορά στη Eurovision που βγήκε πρώτος κάποιος που το άξιζε πραγματικά, μακριά απο συμμαχίες και άλλα.
Αυτό φαίνεται και απο τους πόντους που μάζεψε που πρώτη φορά ήταν τόσοι πολλοί στο θεσμό αλλά και απο τα 16 Δωδεκάρια παρακαλώ.
Το άλλο που με χαροποίησε είναι το γεγονός ότι ο κόσμος που ψήφισε αλλά και η Επιτροπή παραδέχτηκαν την ανωτερότητα του Νορβηγού δίνοντας του 10άρι παρόλο τις κακίες, τα ειρωνικά σχόλια και το θάψιμο των Ελλήνων δημοσιογράφων προς το πρόσωπο του.
Και για να καταλάβετε πόσο ΑΤΙΜΗ είναι αύτη η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ παρακολουθείστε τι λένε ''κατόπιν εορτής''... <<Ήταν πολύ δύσκολο το έργο του Σάκη>>, <<ο Νορβηγός είναι παιδί θαύμα>>, <<Ήταν το καλύτερο τραγούδι και το άξιζε>>.
Όλα αυτά γιατί δε τα λέγανε πριν τον Τελικό της Eurovision? Έχουν εκτεθεί όλοι τους για ακόμα μία φορά.

Λυπήθηκα όμως για το τραγούδι της Εσθονίας με το βιολί και την πολύ γλυκιά΄τραγουδίστρια αλλά και την ''Τα Κάνω όλα και Συμφέρω'' τραγουδίστρια της Ουκρανίας Svetlana που δεν μπήκανε στην τετράδα.

Και πάρτε το χαμπάρι δεν υπάρχουμε μόνο εμείς στην Ευρώπη και δεν είμαστε εμείς κάθε χρόνο οι καλύτεροι όπως λένε συνέχεια. Γιατί πρέπει να γίνετε κάθε χρόνο η Eurovision στην Ελλάδα?
Εξάλλου αν το σκεφτούμε καλύτερα δεν μας συμφέρει σε καμία περίπτωση αφού εμείς οι απλοί πολίτες θα πληρώναμε και θα χρεωνόμασταν απο την τσέπη μας όλη τη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου