22 Οκτ 2009

Απέκτησε τον δικό σου ποδοσφαιριστή...


Και όμως είναι γεγονός ότι το Μάρκετινγκ εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και στο ποδόσφαιρο. Αυτό μας το επιβεβαιώνει και η είδηση ότι πλέον μπορεί κάποιος να αποκτήσει την κυριότητα κάποιου ποδοσφαιριστή.

Αυτή η νέα μέθοδος και ιδέα που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανήκει στον Βιθέντε Κοράλ από το Σανταντέρ της Ισπανίας και έρχεται να αλλάξει οριστικά τα πράγματα στις μεταγραφές και τις συμφωνίες ποδοσφαιριστών.
Η ιστοσελίδα που μπορεί κάποιος να αγοράσει τα δικαιώματα κάποιων παικτών : http://www.myfootballplayer.com και το πρόγραμμα αυτό αποκαλείται Myfootballer.

Ο Νορβηγός Ντάνιελ Φορλάντσας είναι το "πειραματόζωο" θα λέγαμε σε αυτό το project αφού είναι ο πρώτος παίκτης που είναι στη διάθεση του κοινού και μπορεί να αποκτηθεί με τη μορφή μετοχών (μέχρι και το 50% δίνει η συγκεκριμένη εταιρία). Για να αγοράσει λοιπόν κάποιος το 5% του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να ξοδέψει περίπου 1000 ευρώ αφού η συνολική αξία του κοστολογείται στα 50000 ευρώ.
Αν ο ελπιδοφόρος αυτός παίκτης ας πούμε είναι ταλέντο και μεταγραφεί σε μία μεγαλύτερη ομάδα τα κέρδη από τη μεταγραφή του μοιράζονται στους "μετόχους".

Όποιος θέλει λοιπόν μπορεί να κάνει επένδυση σε νέους ποδοσφαιριστές και να γίνει επίδοξος μάνατζερ. Όπως όλα δείχνουν σε μερικά χρόνια οι παίκτες θα μας ανήκουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου