26 Οκτ 2009

Έκανε τη διαφορά ο "12ος παίκτης"


Και άντε πάλι από την αρχή, αδικίες, μιζέρια και πολλές συζητήσεις για το τίποτα. Ως πότε θα γίνεται αυτή η δουλειά, κάθε χρόνο το ίδιο έργο βλέπουμε και τα ίδια περιστατικά βιώνουμε.

Πάλι με σκυμμένο το κεφάλι λοιπόν φεύγει ο ΠΑΟΚ από την Αθήνα αλλά στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό την διαφορά δε την έκανε μόνος του ο Κατσουράνης, βοήθησε πολύ και ο Ηλίας Σπάθας για να μην υπάρχει αντίδραση της ομάδας. Τα λάθη πολλά, όποιος αντικειμενικός έβλεπε το παιχνίδι από την τηλεόραση σίγουρα θα τα καταλάβαινε. Το τοίχος σε κάθε βούτα του Καραγκούνη που έπεφτε με το παραμικρό στηνόταν μονίμως 3 μέτρα πιο πίσω από το κανονικό. Οι κάρτες για τους παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαιναν πολύ εύκολα ενώ οι αντίπαλοι παίκτες δεν τιμωρούνταν. Σφυρίγματα και φάουλ πολλά, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα ο Σπάθας να κλείνει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του χωρίς να μπορεί να παίρνει ανάσα. Αποβολή εννοείτε δεν υπάρχει για τον Ίβιτς πού πήρε καθαρά τη μπάλα με τον ώμο και αν δε σταματούσε η φάση το πιθανότερο να την έσπρωχνε στα δίχτυα ο Βιερίνια και να μιλάγαμα τώρα για θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε και άλλα;
Μπορεί να μην ήταν εξόφθαλμα τα λάθη, ήταν εκνευριστικά όμως και αρκετά για να συνεχίσει τις νίκες της η πιο ευνοημένη φέτος ομάδα του πρωταθλήματος.

Αυτοί από κάτω με τις αποφάσεις τους μας έχουν κάνει μίζερους εδώ πάνω και ναι η ομάδα δεν παίζει μπάλα και δε μπορεί να μιλάει για νίκες όμως μπορεί να μιλάει για σεβασμό και όχι απαξίωση μέσα στο παιχνίδι από τα εκάστοτε μαυροφορεμένα "κοράκια".

Έχουν καταστρέψει το θέαμα που λέγεται ποδόσφαιρο και το έχουν κάνει συνεχώς μια μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναικού κάνοντας τις υπόλοιπες ομάδες κομπάρσους και ρυθμιστές του τίτλου. Όμως μέχρι πότε αυτό, δεν αργεί να έρθει η ώρα που θα χάσουν και οι μεν και οι δε αφού με τα ψέματα έχουν φτάσει εδώ και συνεχώς στο παρά πέντε γλιτώνουν τη γκέλα.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα η ομάδα δεν ήταν καλή και αυτό γιατί μόνο δύο παίκτες υπήρχαν στο γήπεδο και ήθελαν τη νίκη. Μιλάω φυσικά για τον Γκαρσία και τον Βιερίνια που συνεργάστηκαν άψογα και στο γκολ της ομάδας.
Ένας Τσιρίλο για ακόμα μία φορά τρομαγμένος και άτσαλος καθόλου σταθερός με τον Κοντρέρας να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Σαβίνι δεν ήταν σε καλή μέρα με τον Σαλπιγγίδη πολλές φορές να τον περνάει και να δημιουργεί προβλήματα απο την πλευρά του. Σορλέν και Φωτάκης απλά δεν υπήρχαν στο κέντρο και ειδικά ο δεύτερος έδειξε πολύ λίγος.
Στο κέντρο μόνος του πάλευε ο Γκαρσία, ο Κουτσιανικούλης φοβισμένος, ο Ίβιτς παραγκωνισμένος αφού δεν το πίστευε και ο ίδιος ότι μπορούσε να απειλήσει σαν επιθετικός και με πλάτη στην εστία και ο Βιερίνια για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός. Είναι φανερό ότι ο Πορτογάλος νοιώθει πιο απελευθερωμένος (βοηθάει και ότι δεν είναι πια δανεικός από την Πόρτο), έχει φοβερή ψυχολογία και είναι μακράν η ευχάριστη έκπληξη και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μέχρι στιγμής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Κυριακής έγινε της... κόκκινης κάρτας αφού στα πέντε παιχνίδια είχαμε σύνολο 6 αποβολές παικτών.

Ο Άρης με την ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 έχοντας από ένα ημίχρονο και οι δύο και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Ο Ηρακλής έχασε με 1-0 αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δεν κατέβασε την ομάδα του Πόλο στον βούρκο της Λειβαδιάς αφού μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορούσες να παίξεις.

Η Λάρισα αιφνιδίασε τον Πανθρακικό και μέσα σε 11 λεπτά καθάρισε το ματς με 3 γκολ με το τελικό 1-3 να αφήνει τελευταίους και απογοητευμένους τους γηπεδούχους.

Η Ξάνθη με ανατροπή γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε την Καβάλα με 2-1 όπως και ο Πανιώνιος το Σάββατο τα Γιάννενα με 3-1 και αυτός με ανατροπή αφού είχε προηγηθεί ο ΠΑΣ.

Ο Ολυμπιακός φτηνά την γλίτωσε και με ένα γκολ του Ντουντού στο 85' κέρδισε τον αξιόμαχο Εργοτέλη που αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια μπορούσε να κερδίσει.

Ο Ατρόμητος έκανε Διπλό στην Τρίπολη νικώντας τον Αστέρα με 1-2 με τον Αναστασάκο να πετυχαίνει ξανά γκολ για τους Περιστεριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου