6 Νοε 2009

Με πολύ ΛΑΟ για το πρώτο ΔΙΠΛΟ...


Ύστερα από απουσία δύο εβδομάδων (λόγω ταξιδιού και επαγγελματικών υποχρεώσεων) επιστρέφω δριμύτερος με όλα τα νέα των ομάδων στους αγώνες τους για την 10η αγωνιστική και την ανάλυση του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή.

Πάνω από 2.000 φίλους του θα έχει στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει με αποκλειστικό σκοπό την πρώτη του νίκη εκτός έδρας απέναντι στη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας (χωρίς νίκη ακόμα). Εκτός αποστολής έμεινε ο Ίβιτς λόγω προβλήματος στη μύτη, ο Χαλκιάς, ο Κονσεισάο αλλά και ο Κοντρέρας που έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Χιλής.
Κάτω από τα δοκάρια σίγουρα ο Κρέσιτς ενώ το κεντρικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Στο κέντρο σίγουρα ο Γκαρσία με τον Βιτόλο, στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς, με τον Βιερίνια διαθέσιμο κανονικά αλλά ερωτηματικό η χρησιμοποίηση του από την αρχή μετά τις ενοχλήσεις που είχε μεσοβδόμαδα. Δεν αποκλείεται ο Σάντος να μην τον ρισκάρει και να ξεκινήσει τους Κουτσιανικούλη και Σορλέν στα χαφ.

Το παιχνίδι αν και φαίνεται θεωρητικά εύκολο στην πραγματικότητα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ο Πανθρακικός δεν έχει τίποτα να χάσει αφού είναι τελευταίος ενώ και το γήπεδο στην Κομοτηνή παρότι δεν είναι "καυτό" (οι οπαδοί μας μάλλον θα είναι περισσότεροι) είναι δύσκολο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας και με σοβαρότητα να πάρουμε ακόμα μία νίκη για να πάμε με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Άρη.

Πιστεύω ότι θα προσέξουμε πολύ και θα φύγουμε με τους 3 βαθμούς της νίκης όχι όμως εύκολα. Μία νίκη με ένα γκολ διαφορά είναι πολύ πιθανή όπως και το σκορ 0-1.

Νωρίτερα την ίδια μέρα ο Άρης υποδέχεται την πολύ επικίνδυνη Καβάλα. Με νέο τεχνικό στον πάγκο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά την απομάκρυνση του Μαζίνιο. Αλλαγή κλίματος θα υπάρχει σίγουρα στους γηπεδούχους όμως η Καβάλα είτε εντός είτε εκτός έδρας δεν καταλαβαίνει τίποτα και αυτό το έδειξε και με την "λευκή" ισοπαλία στο Καραισκάκη με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει κόψει βαθμούς και από τους δύο μεγάλους της Αθήνας. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένω να παρακολουθήσω το παιχνίδι για να δω αν θα συνεχίσουν ο Ονουάτσι με τον Ορούμα να "οργιάζουν" και αν θα έχει διάρκεια στην απόδοση της η ομάδα του Παπακώστα.

Και η τρίτη ομάδα όμως της Θεσσαλονίκης αγωνίζεται το Σάββατο σε ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι και με την ευχή να πάει και αυτή καλά. Ο Ηρακλής λοιπόν θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Καραισκάκη με τον Ολυμπιακό. Δεν θα παραδοθεί εύκολα και ελπίζω να έχει καλή διαιτησία και να κριθεί το αποτέλεσμα μόνο στο γήπεδο. Πολύ άσχημη παράδοση πάντως έχει αφού τελευταία ισοπαλία που πήρε με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας είναι το 1994 και τελευταία του νίκη το 1987!

Την Κυριακή το μεσημέρι έχουμε δύο πολύ αμφίρροπα παιχνίδια, Ατρόμητος-Εργοτέλης στο Περιστέρι και Ξάνθη-Πανιώνιος στη Θράκη.

Στην Τρίπολη, Αστέρας και Γιάννενα θα παλέψουν για τη νίκη μετά από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα τους με πιθανότερο όλων πάντως την ισοπαλία.

Ο Παναθηναικός την Πέμπτη κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa-League και μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του μου θυμίζει πολύ την παλιά καλή Εθνική Ελλάδος του Ρεχάγκελ όπου με σωστή τακτική, τύχη και Κατσουράνη στην προκειμένη περίπτωση παίρνει συνέχεια θετικά αποτελέσματα οριακά. Στο πρωτάθλημα παίζει με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και αναμένεται να έχει πολλούς οπαδούς του μαζί. Δεν βγάζω άκρη με την ομάδα του Τεν Κάτε που ομολογουμένως είναι πολύ σταθερή αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό το επαναλαμβανόμενο σκηνικό.

Η ΑΕΚ λόγω... Beyonce θα παίξει την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ με την Λάρισα σε ένα "ανοιχτό" παιχνίδι εκατέρωθεν αφού και οι δύο θέλουν τη νίκη και πιστεύω θα σημειωθούν πολλά γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου