27 Νοε 2009

Έτσι θέλω να είναι και μετά το ματς...


Η αγωνιστική είναι πολύ ενδιαφέρουσα αφού όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα ξεκάθαρο φαβορί. Βεβαίως έχουμε την κόντρα των Δικεφάλων στο Ο.Α.Κ.Α το Σάββατο με έναν ΠΑΟΚ να κατεβαίνει μετά από πολλά χρόνια με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για νίκη επί της ΑΕΚ που θέλει να σπάσει εκτός των άλλων και την κατάρα των Αθηνών. Ενώ την Κυριακή γίνεται το μεγάλο παιχνίδι των αιωνίων με τα όργανα να έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά την μεγάλη νίκη και σε έκταση αλλά και γοήτρου-ψυχολογίας επί του συμπολίτη, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα με στόχο τη νίκη. Επτά χρόνια έχει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από αυτό το γήπεδο και με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Μία ΑΕΚ που την πετυχαίνουμε στα (κίτρινο)μαύρα χάλια της, η οποία έχασε από την μισή Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική και είναι φανερό ότι δυσκολεύεται να κρατήσει αποτέλεσμα, χωρίς χημεία και ομοιογένεια στο ρόστερ της και με αρκετούς (υπερεκτιμημένους απ ότι φαίνεται) παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι να έχουν πατώσει. Πάντως φαίνεται ότι έχει βρει τον μάστορα της στα διοικητικά, τον Μπόμπ Κοζώνη που είναι προ των πυλών.
Ο ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς τον Σορλέν και με τον Βιερίνια μάλλον στην εντεκάδα παρόλο την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Εύχομαι η ομάδα να μην κλειστεί πίσω περιμένοντας τον αντίπαλο γιατί το πιθανότερο σενάριο είναι να μην κερδίσουμε ακόμα μία φορά.
Πάντως στο παρελθόν με τον (συντηρητικό) τρόπο που αγωνιζόμαστε στα εκτός έδρας ντέρμπι έχουμε αναστήσει την ΑΕΚ, ελπίζω να μην δούμε το ίδιο έργο και σήμερα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, έχουμε το Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη και πραγματικά δεν βλέπω με ποιον τρόπο η Θρακιώτικη ομάδα μπορεί να κερδίσει. Το καλύτερο που μπορεί να πάρει από τον αγώνα είναι ο βαθμός της ισοπαλίας αφού ο Μαντζουράκης θα κατεβάσει την ομάδα του για ακόμα μία φορά πολύ σφιχτή.

Ηρακλής-Εργοτέλης με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται επιθετικά από την αρχή έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε ανοιχτό παιχνίδι με αρκετά γκολ και είναι ευχής έργον αφού το παιχνίδι μεταδίδεται και τηλεοπτικά (ΣΚΑΙ)

Την Κυριακή νωρίς, η Λάρισα που θα παίξει και για τον Ντε Νιγκρίς υποδέχεται την ομάδα της Καβάλας που δεν μασάει ούτε από συναισθηματισμούς, ούτε από έδρες και όντας καλύτερη από την αντίπαλο της μπορεί να συνεχίσει να καλπάζει στο πρωτάθλημα ενώ ίσως δούμε και εδώ αρκετά τέρματα να σημειώνονται.

Το Πανθρακικός-Λεβαδειακός είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους να σηκώσουν κεφάλι και να μην παραδόσουν τα όπλα από τόσο νωρίς. Ο Πανθρακικός παίζει με τον κατάλληλο αντίπαλο που είναι μάλλον η αμέσως επόμενη ομάδα που θα υποβιβαστεί. Ανοιχτό παιχνίδι και εδώ αφού κι οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το γκολ και τη νίκη ενώ η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν και είναι καταδικαστική.

Στο Άρης-Πανιώνιος έχουμε τους γηπεδούχους να θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να μην μείνουν και άλλο πίσω στη βαθμολογία ενώ και ο Κούπερ θέλει να συνδυάσει το εντός έδρας ντεμπούτο του θετικά. Δεν θα είναι εύκολο το έργο του πάντως αφού ο Πανιώνιος είναι σε τρελή φόρμα και αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα έχουμε καταλογισμό πέναλτι και μάλλον υπέρ των κιτρίνων μετά και τα παράπονα τους για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ πιθανό να σκοράρουν και οι δύο.

Στο Ατρόμητος-Γιάννενα έχουν ένα προβάδισμα οι Περιστεριώτες λόγω έδρας αλλά και ανυπαρξίας του ΠΑΣ μακριά από το γήπεδο του, η επική ανατροπή όμως επί του Ολυμπιακού μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία τους.

Τέλος έχουμε έναν Ολυμπιακό να υποδέχεται τον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκό πιο αδύναμο και αποδεκατισμένο από κάθε άλλη φορά. Ατυχία και γκίνια με τους τραυματισμούς, λανθασμένοι χειρισμοί στις μεταγραφές, η πατάτα του Κόκκαλη με τον Κετσπάγια και πολλά άλλα έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μία κατάσταση που ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι του δεν τον πιστεύουν σαν ομάδα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν τον Γενάρη με την ελπίδα ότι θα αποκτηθούν κάποιοι καλοί παίκτες που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση.
Ο Παναθηναικός μετά από πολλά χρόνια την έχει πιστέψει πολύ για το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να έχουν φουσκώσει πολύ τα μυαλά των παικτών και κυρίως των οπαδών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι λέγανε όλοι μετά τη γκέλα του Ολυμπιακού μέσα στα Γιάννενα που είχαν κερδίσει το παιχνίδι με τον Αστέρα πριν καν αρχίσει και τελικά την πάτησαν αφού λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.
Πάντως κανένας από τους δύο δεν πείθει και όλα δείχνουν ότι θα πάνε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι και με πιθανότερο αποτέλεσμα την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου