21 Νοε 2009

"Μολών Λαβέ"


Σσσσσσσττττττ! Ησυχία κύριοι αρχίζει το ματς, τέρμα τα πολλά λόγια, ο καλύτερος θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Η ώρα λοιπόν πλησιάζει για το μεγάλο παιχνίδι ΠΑΟΚ-(τριαντάπεντ)ΑΡΗΣ και στο Ποδόσφαιρο.

Όλο αυτό το διάστημα (περίπου δύο εβδομάδες) εγώ προσωπικά διέκρινα έναν ανεξήγητο πόλεμο δηλώσεων από την πλευρά του Αρη που έφταναν στα όρια στης προπαγάνδας. Πρωταγωνιστές πολλοί, όπως ο Γιάννης Κόντης, ο Σταύρος Λαμπριάκος, πολλοί "εξυπνάκηδες" στα ραδιόφωνα της πόλης αλλά και πρώτα και καλύτερα τα έντυπα μέσα των Κιτρινόμαυρων που πλέον έχουν και επίσημο ραδιόφωνο και εφημερίδα. Το μόνο που έχω να πω είναι (ειδικά στον Λαμπριάκο) ότι αρχής γενομένης από την Τούμπα θα σφίξουν οι _ώλοι σας. Δεν θα μείνω άλλο σε έξω αγωνιστικά θέματα αφού οι διαφορές των δύο ομάδων θα πρέπει να λύνονται μόνο μέσα στο γήπεδο. Όποιος νικήσει το παιχνίδι θα μπορεί να μιλάει και να κάνει καζούρα στους αντιπάλους του ελεύθερα, εξάλλου μην ξεχνάμε και το ότι φέτος τουλάχιστον ο Άρης δεν τον παίρνει να μιλάει με τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε η συντριβή και μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του στο Μπάσκετ (που είναι και το δυνατό του άθλημα) από τον μισητό του αντίπαλο με 35 πόντους διαφορά. Ενώ πριν απο λίγες μέρες έγινε και ο αντίστοιχος αγώνας των νέων για το πρωτάθλημα που έληξε με "Καλώς τα παιδιά 3-0".

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο πλήρης από ποτέ αν εξαιρέσουμε τον Χαλκιά που μάλλον δεν προλαβαίνει, τον Μπιζέρα και τον Φιλομένο που συνεχίζουν να απουσιάζουν. Εξελίξεις είχαμε μεσοβδόμαδα με τον Σέρτζιο Κονσεισάο σαν τεχνικό διευθυντή πλέον και τον Ηλία Βιολίδη παρελθόν μετά την παραίτηση του. Το γνωστό σύστημα θα κατεβάσει ο Σάντος με τον Μουσλίμοβιτς κορυφή και Γκαρσία-Βιτόλο στο κέντρο.

Ο Άρης με Κούπερ πλέον στον πάγκο πού κάνει το επίσημο ντεμπούτο του και με κλειστά τα χαρτιά του ο Αργεντίνος θα πάει όπως είπε και ο Λαμπριάκος μόνο για τη νίκη. Στα ίσια δεν θα παίξει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι με έξυπνη τακτική να πάρει τον βαθμό. Ο Αμπρέου καταπονημένος και από το υπερατλαντικό ταξίδι δύσκολα θα ξεκινήσει ενώ επιστρέφει και ο Νασούτι στην άμυνα.

Η προιστορία λέει ότι ο Άρης έχει να νικήσει 12 χρόνια μετά από εκείνο το 1-4 με τον Χαριστέα να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (αν είναι ποτέ δυνατόν!). Εγώ πάλι πιστεύω ότι η παράδοση θα συνεχιστεί και δύσκολα θα βγάλει Διπλό ο Άρης στην καυτή Τούμπα και το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία. Αποτέλεσμα που θα μείνουν οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί των δύο ομάδων δυσαρεστημένοι και οι πιο συντηρητικοί ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο ανεβασμένος Ηρακλής υποδέχεται τον Ατρόμητο του Δώνη σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που το βλέπω για 0-0 ή 1-0.

Για τον Παναθηναικό δεν θα είναι τόσο εύκολο το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης αφού είχε πολλούς διεθνείς μεσοβδόμαδα και ο Τεν Κάτε ίσως τους ξεκουράσει για να φρεσκάρει την ομάδα. Ο Αστέρας αν κάνει το λάθος και παίξει "κατενάτσιο" όπως συνηθίζει με τους μεγάλους θα χάσει, αν χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια και βγει με αξιώσεις στην επίθεση ίσως να πάρει κάτι.

Το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Πανθρακικό ίσως είναι το καλύτερο από άποψης θεάματος αφού και οι δύο ομάδες θα παίξουν ανοιχτά, ο μεν Πανθρακικός γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα πλέον και ο Πανιώνιος γιατί και φορμαρισμένος είναι και χώρους θα βρει για να επιτεθεί σε μία όχι και τόσο σταθερή άμυνα. Πολλά γκολ βλέπω

Το Λάρισα-Εργοτέλης όπως ήταν φυσιολογικό αναβλήθηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Ντε Νιγκρίς (άλλος ένας ποδοσφαιριστής που τον πρόδωσε η καρδιά του) με τους Θεσσαλούς τώρα να ψάχνουν αντικαταστάτη για την επίθεση τους.

Για το πρωτάθλημα της Β'Εθνικής πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει πολύ παρασκήνιο, κάτω από το οποίο ενεργούν συγκεκριμένοι άνθρωποι και αφορά λίγες ομάδες και παράγοντες, δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Όσον αφορά τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής βλέπω τον Θρασύβουλο να κάνει την πρώτη του νίκη στο γήπεδο του με την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Διαγόρα Ρόδου να φεύγει με το Διπλό από την Ηλιούπολη ενώ Ρόδος και Δόξα Δράμας να παίρνουν από έναν βαθμό.

Υ.Γ Περιμένω να δω πότε ο κ.Πιλάβιος θα στείλει τον περιβόητο φάκελο του Λιμάχερ για τα ύποπτα παιχνίδια της Β'εθνικής στην Δικαιοσύνη αλλά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον περιμένω να μάθω τι αποφάσεις θα πάρει η Ελληνική δικαιοσύνη για αυτό το θέμα, μάλλον όμως θα περιμένω πολύ γιατί δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. Στην Ελλάδα όμως είμαστε που το παρασκήνιο και τα σκάνδαλα οργιάζουν και υπάρχουν παντού και αν ανοίξουν στόματα και υποθέσεις μόνο για τους πολιτικούς και τους υψηλά υφιστάμενους της χώρας δεν θα προλαβαίνουν να εκδικαστούν τόσο πολλά που είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου