30 Νοε 2009

Και η κατάρα συνεχίζεται....



Ναι είναι γεγονός, τα λέγαμε και από πριν, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα ένα ντέρμπι στην Αθήνα από μία ΑΕΚ πολύ κακή, ίσως την χειρότερη των τελευταίων ετών. Κακοδαιμονία, ηττοπάθεια, ατυχία, μοίρα δε ξέρω τι από αυτά φταίει. Το μόνο που ξέρω σίγουρα και είναι δεδομένο είναι ότι ο Φερνάντο Σάντος σε 19 παιχνίδια εντός και εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει κανένα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναικό και ΑΕΚ. Μετράει 15 ήττες και 4 ισοπαλίες! Έχει πετύχει μόλις 7 γκολ και έχει δεχτεί 30. Τελευταία νίκη σε ντέρμπι ήταν αυτή με τον Παναθηναικό 2-1 στην Τούμπα με τον ταβερνιάρη τον Βούκοτιτς, ήμαρτον!
Ακόμα και οι στατιστικές έχουν παρανοήσει μαζί του γιατί αν μη τι άλλο έστω και μια φορά βρε αδερφέ πες το τύχη πες το ότι θες θα μπορούσε να είχε φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης. Πρόκειται για "κατόρθωμα" και σίγουρα ο Μπάγεβιτς αλλά και όλη η ομάδα και οι οπαδοί της ΑΕΚ πρέπει να τον ευγνωμονούν.

Για να περάσω στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Σάντος κατέβασε σωστά την ομάδα με δύο ενστάσεις μόνο. Έτσι πως το έβλεπα σαν τηλεθεατής βέβαια -και όχι σαν επίδοξος προπονητής- και πιστεύω τα είδαν και τα κατάλαβαν και άλλοι. Τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας (που μπορεί να μην φταίει και ο ίδιος αλλά οι παίκτες) η οποία μόνο με σέντρες -ειδικά μετά το γκολ- προσπαθούσε να απειλήσει. Όταν ο αντίπαλος έχει έναν κυρίαρχο στον αέρα Μαιστόροβιτς και ένα επίσης ψηλό παλικάρι τον Γκέντσογλου δεν κάνεις γιόμες μέσα στην περιοχή. Βάζεις την μπάλα κάτω και προσπαθείς να παίξεις κάθετα και να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες αυτών των αμυντικών με τον γρήγορο και "ανακατωσούρα" Βιερίνια αλλά και τον Μουσλίμοβιτς που είναι πολύ πιο επικίνδυνος με τη μπάλα στα πόδια. Στο κάτω-κάτω μια κάθετη μπαλιά κάναμε, με τον Αραμπατζή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να βγάζει στον Ζλάταν ( γιατί να μην είναι ο Ιμπραίμοβιτς) και να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία.
Δεύτερον το να μην βάλει τον Βιερίνια στα δεξιά και πάνω στον Καράμπελα που σίγουρα θα του δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα απο ότι στα αριστερά με αντίπαλο τον Αραούχο. Συν τις άλλοις ότι ο Αργεντίνος τον έπαιζε και πολύ σκληρά (του έριξε 2-3 κλοτσιές) προφανώς για να του κόψει τον τσαμπουκά και εν μέρη το κατάφερε.

Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα, ήμασταν πολύ καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και δυστυχώς δεν αξιοποιήσαμε την καλή εμφάνιση και με ένα γκολ. Στο δεύτερο όμως μίλησε η κλάση του Σκόκο σε μία καθοριστική φάση για την εξέλιξη του αγώνα ο οποίος άδειασε δύο παίκτες με μία περίτεχνη ενέργεια και με ένα σουτ που βγήκε τελικά σε πάσα στον ελεύθερο Μαντούκα άνοιξε το σκορ. Από εκεί και μετά τους παίκτες του ΠΑΟΚ σαν να τους κόπηκαν τα πόδια και σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά.

Λύση βεβαίως δεν είναι να φύγει ο Σάντος και καλά κάνει η διοίκηση και τον στηρίζει όμως καλό είναι στο μέλλον να παίρνει περισσότερα ρίσκα και να μην φοβάται τις μεγάλες ομάδες. Έχει άσχημο παρελθόν άλλωστε και είναι ξεκάθαρο με πολλά παραδείγματα ότι δεν του βγαίνει αυτό το στιλ παιχνιδιού οπότε μία λύση είναι να το αλλάξει μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι το οποίο ήταν λίγο καρμπόν με αυτό του Ο.Α.Κ.Α, ο Παναθηναικός κατάφερε να χάσει από έναν πολύ χειρότερο Ολυμπιακό σε ότι αφορά το ρόστερ αλλά πιο ουσιαστικό μέσα στο γήπεδο. Μόνο που εδώ δεν ήταν ο Σκόκο αλλά ο "πιστολέρο" Μήτρογλου, ο οποίος με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Και αντί για Σάντος υπήρχε ο Τεν Κάτε στον πάγκο αφού υπήρχε η ίδια φιλοσοφία. Βλέποντας το πρώτο ημίχρονο και τον Παναθηναικό να έχει κλείσει καλά του διαδρόμους και να απειλεί και μπροστά με τον δραστήριο Σισέ πίστεψα ότι μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Επίσης μέτρησε πολύ και η απουσία του Καραγκούνη που θα έδινε σίγουρα περισσότερο πάθος, πράγμα που έλειπε από τους περισσότερους. Δεν λένε πάντως να το καταλάβουν εκεί στην Παιανία ότι δεν μπορεί να έχουν ακόμα Σαριέγκι και Βύντρα στην άμυνα, όταν κάθε καλοκαίρι ψάχνουν (αποτυχημένα) για μεταγραφή καλού αμυντικού. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης και βέβαια έχουν και είναι πραγματικά κρίμα (για τους Παναθηναικούς) για μία ομάδα που από τη μέση και μπροστά έχει μακράν το καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ στην Ελλάδα. Πάντως κάποια περιστατικά που έγιναν και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα θύμισαν Ριζούπολη με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Τζόρβα για σουγιά και αεροβόλα.

Η θέληση και η πίστη οδήγησε την Λάρισα στη νίκη που την αφιέρωσε και στον Ντε Νιγκρίς ενώ στον Ηρακλή έρχονται πάλι φουρτούνες μετά την άσχημη εμφάνιση και την ήττα στο Καυτατζόγλειο απο τον Εργοτέλη με 0-2.

Στο στείρο 0-0 έμειναν Αστέρας Τριπολης και Ξάνθη ενώ ο Πανθρακικός δεν δείχνει ικανός για παραμονή αφού έχασε και από τον Λεβαδειακό και φαίνεται ότι έχει υποβιβαστεί από τώρα ενώ απομένουν ακόμα 18 αγώνες! Ο ΠΑΣ επιβεβαίωσε ότι είναι ανύπαρκτος μακριά από την έδρα του και έχασε 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Τέλος στο μοναδικό παιχνίδι που ήταν κάκιστη η διαιτησία μίλησε μάλλον η θεία δίκη και ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό τον Άρη. Ένα γκολ βέβαια που μπήκε από θέση οφσάιντ αλλά από πολύ πιο νωρίς ο Κωνσταντινέας είχε τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Πέναλτι δεν έδωσε στον Πανιώνιο, αποβολές σε παίκτες του Άρη και διόρθωσε κατά κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα (μάλλον;) χωρίς να το θέλει με ακύρωση κανονικού γκολ των γηπεδούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου