23 Νοε 2009

Τελείωσε... στα 4


Φέτος είναι ονειρική η χρονιά για τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον στις αναμετρήσεις με τον συμπολίτη. Συντριβή και πλήρης υποταγή στο Μπάσκετ με 35 πόντους διαφορά που είναι και η μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους και χθες στο Ποδόσφαιρο θρίαμβος και απόδειξη για το ποιος είναι μεγάλη ομάδα και ποιος όχι. Το σκορ μέχρι το 60' ήταν 4-0 και αυτό τα λέει όλα ενώ θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν χαλάρωναν οι παίκτες μας. Μετά το μπασκετικό προσωνύμιο (τριανταπέντ)Άρης πλέον ο συμπολίτης θα μπορεί να ονομάζεται και (Τεσσ)Άρης στο Ποδόσφαιρο.

Η απάντηση λοιπόν δόθηκε μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που συν τις άλλοις απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο ποιος είναι το Αφεντικό της Πόλης και κυριολεκτικά "ξεμπούκοσαν". Το μήνυμα το πήραν για τα καλά και ο Λαμπριάκος και ο Κόντης και όποιος άλλος αμφισβητούσε από πριν την κυριαρχία του ΠΑΟΚ. Και τα περι διαιτησίας δεν είναι πάρα μόνο δικαιολογίες και μη παραδοχή της ήττας τους. "κύριοι" δεν χάσατε με 1-0 και 2-1 από λανθασμένη απόφαση του διαιτητή ώστε να έχετε παράπονα αλλά διασυρθήκατε με 4-1. Εξάλλου και κάποιοι παίκτες του Άρη παραδέχθηκαν ότι ήταν κακοί και ότι δεν μπορούν να μιλάνε για διαιτησίες όταν χάνουν με τέτοιο σκορ.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αγωνίστηκαν με πάθος και τσαμπουκά από το πρώτο λεπτό και σε ένα πρώτο ημίχρονο που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε είχαμε πάρει προβάδισμα ήδη 2-0. Ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού και η κατοχή της μπάλας των δύο ομάδων δεν ξεπερνούσε τα 15 λεπτά αφού στα υπόλοιπα 30 λεπτά υπήρχαν συνέχεια διακοπές από τον διαιτητή και πολλές αψιμαχίες των ποδοσφαιριστών.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά αφού έφυγε το άγχος και οι παίκτες είχαν τρελή όρεξη για μπάλα και το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο. Άλλα δύο γκολ και πολλές ευκαιρίες με τους παίκτες του Άρη να μην μπορούν να τους σταματήσουν.

Ένας Βιερίνια από άλλο πλανήτη, πραγματικό "βέλος" με τον Αράνο σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να τον ανακόψει παρά μόνο με φάουλ. Ο Μουσλίμοβιτς πολύ ορεξάτος και ανεβασμένος μετά και τα δύο τέρματα που πέτυχε , ο Ίβιτς πιο ουσιαστικός από ποτέ χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Παυλάρας ο Γκαρσία με το αρχοντικό του στυλ δεν άφηνε μπαλιά να περάσει και ήταν αλάνθαστος, μαζί του και ο Βιτόλο που τα έδωσε όλα κόντρα στην παλιά του ομάδα. Η άμυνα κάτι συγκλονιστικό δεν έκανε αφού δεν υπήρχε και μεγάλη πίεση και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και τη τύχη μαζί τους όπως στα δύο δοκάρια του Κόκε. Ο μοναδικός παίκτης που δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα και με απογοήτευσε ήταν ο Σορλέν, ο οποίος είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και μάλλον πρέπει να ξεκινάει ο Φωτάκης ή ο Κουτσιανικούλης στην 11άδα.

Επίσης το πάθος και ο τρόπος πανηγυρισμών κάποιων παικτών όπως ο Ίβιτς και ο Βιτόλο αλλά και οι δηλώσεις του Θανάση Παπάζογλου που έχουν αγωνιστεί παλιότερα στον Άρη δείχνουν και τον τρόπο που τους φέρθηκε αυτό το σωματείο αφού ξέσπασαν κατά κάποιο τρόπο και το ευχαριστήθηκαν διπλά.

Για τα υπόλοιπα αποτελέσματα αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν θυμάμαι στα χρονικά που παρακολουθώ ποδόσφαιρο μία τόσο ιδανική αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που δεν κέρδισε ούτε ο Παναθηναικός ούτε ο Ολυμπιακός, οι οποίοι έπαιζαν και με βατούς αντιπάλους ενώ και η ΑΕΚ έχασε στην Καβάλα και βέβαια ο ΠΑΟΚ είχε θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο αφού έπαιζε τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Παρόλα αυτά τους 3 βαθμούς της νίκης τους πήραμε μόνο εμείς.

Μέσα σε 7 λεπτά κατέστρεψε ότι έφτιαξε στα προηγούμενα 80 λεπτά ο Ολυμπιακός που χαλάρωσε απότομα και την πλήρωσε με την ισοφάριση (2-2) από τους αγριεμένους παίκτες του ΠΑΣ με τον Μπακαγιόκο ακόμα μία φορά άνθρωπο της τελευταίας στιγμής.

Η Καβάλα κάλλιστα μπορεί να αποκαλείται και φονέας των γιγάντων αφού δεν έχει χάσει από κανέναν μεγάλο αντίπαλο εντός-εκτός έδρας αντίστοιχα (μόνο με τον ΠΑΟΚ μένει να παίξει). Κέρδισε και την ΑΕΚ (2-1) με γκολ που προήλθε στο τέλος απο τον πιτσιρικά Γιάννου, ο οποίος αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή.

Η Ξάνθη κέρδισε τον Λεβαδειακό (1-0), μια ομάδα ασύνδετη χωρίς καθόλου ομοιογένεια και φαβορί μετά τον Πανθρακικό να υποβιβαστεί. Βλέπεις τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού και νομίζεις ότι τους μάζεψαν πριν λίγα λεπτά από διάφορες αλάνες της χώρας για να παίξουν όλοι μαζί σε επίσημο αγώνα. Τι μέλλον να έχει και που κατάντησε αυτή η ομάδα να εξαρτάται στην επίθεση της από τις ορέξεις μόνο του Μπάρκογλου.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Ηρακλής έσωσε την παρτίδα ισοφαρίζοντας στο τέλος τον Ατρόμητο (2-2) με ολική επαναφορά και με σκόρερ πάλι τον Βέλλιο, ο οποίος μόνος του έχει δώσει δύο βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια χωρίς να παίξει σύνολο 45 λεπτά!

Ο Πανιώνιος έκανε το καθήκον του και κέρδισε τον καταδικασμένο Πανθρακικό (3-1) σε ένα παιχνίδι που μπήκαν όντως αρκετά γκολ ενώ και ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε τον Παναθηναικό στην ισοπαλία (1-1) σε ένα παιχνίδι που την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου