8 Αυγ 2009

Πρόκριση και στο βάθος... Χέρενφεν


Μικρό το κακό για τον Πάοκ όπου παρά την ήττα με 1-0 προκρίθηκε χάρη στην καλή εμφάνιση και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Νορβηγία.
Έγιναν πολλές ευκαιρίες αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Το συμπέρασμα που έβγαλα από αυτό τον αγώνα είναι ότι ο Σάντος πρέπει να πάψει να στηρίζεται σε κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (Κονσεισάο, Ίβιτς) και να εμπιστευτεί τους νεοφερμένους και πιο φιλόδοξους όπως ο Φιλομένο ( έβαλε γκολ που ακυρώθηκε) και ο Κουτσιανικούλης που έκανε άνω κάτω την άμυνα των Νορβηγών για τα 15 λεπτά που αγωνίστηκε.
Και επιτέλους, τουλάχιστον μέσα στη Τούμπα να μην είναι τόσο συντηρητικός και να παίζει με έναν δεύτερο επιθετικό, ο οποίος θα δίνει βοήθειες και χώρους στον άλλον.
Με τις φετινές μεταγραφές, η ομάδα δυνάμωσε στην ταχύτητα, στην δύναμη αλλά και σε ποιότητα ποδοσφαιριστών και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Όσο αναφορά τον επόμενο αντίπαλο στο Europa League τυχερός στάθηκε ο Πάοκ στην κλήρωση αφού απέφυγε Βέρντερ Βρέμης και Έβερτον και τελικά η κληρωτίδα έβγαλε την Ολλανδική Χέρενφεν η αλλιώς ''Καρδούλες'' . Γνώριμα τα λημέρια για την ομάδα αφού στις 27 Αυγούστου θα ξαναταξιδέψει στη ''Χώρα της Τουλίπας'' και συγκεκριμένα στο Άμπε Λέστρα. Στις 20 Αυγούστου ο πρώτος αγώνας στην Τουμπα.

Προπονητής της Χέρενφεν ο Νορβηγός Τροντ Σόλιντ, που έχει περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού πριν μερικά χρόνια.
Όπως όλες οι Ολλανδικές ομάδες έχει επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της (4-3-3) είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας κι είναι ευάλωτη στην άμυνα.

Σε σχέση με πέρυσι, έχει αποδυναμωθεί με την μεταγραφή του καλύτερου και πιο ποιοτικού της παίκτη, Πράνιτς στην Μπάγερν Μονάχου.
Ενώ φετινή της μεταγραφή που θα βοηθήσει κυρίως στον επιθετικό τομέα ο Ελληνό-Τσέχος Μιχάλ Παπαδόπουλος.

Όσο για την αγωνιστική της κατάσταση μπορώ να πω ότι είναι φανερά ανέτοιμη στην αρχή του πρωταθλήματος όπως δήλωσε και ο προπονητής της, αφού έχει σε 3 αγώνες 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Μάλιστα οι ήττες ήταν βαριές, 5-1 στο Super-Cup από την Άλκμααρ και 4-1 χθες από την Ναιμέγκεν στη δεύτερη αγωνιστική της Eredivisie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου