19 Σεπ 2009

Να σπάσει η παράδοση


Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει αυτή η αγωνιστική στο πρωτάθλημα μας, με πρώτο και καλύτερο αυτό της Τούμπας ανάμεσα στους μισητούς αντιπάλους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αλλά και αυτό του Ο.Α.Κ.Α ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι όπως γράφω και στον τίτλο να σπάσει αυτή η καταραμένη παράδοση των 12 ετών που έχει να ηττηθεί ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Απουσίες πολλές και για τις δύο ομάδες αφού δεν θα αγωνιστούν οι Κοντρέρας, Σνάουτσερ, Βιτόλο, Αμπουμπακαρί και Μούν για τον ΠΑΟΚ και Γκαλέτι, Ντερμπισάιρ, Μαρέσκα, Ντομί και Ζαιρί για τον Ολυμπιακό.

Με ανοιχτές αγκάλες θα υποδεχτεί ο Πάμπλο Γκαρσία τον Ντιόγκο αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα ξανασμίξουν οι δρόμοι τους μετά το επεισόδιο πέρσι στο Καραισκάκη. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη μονομαχία τους αλλά και τη συμπεριφορά τους.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, το παιχνίδι πιστεύω θα κριθεί από τα άκρα των δύο ομάδων. Από την μία Βιερίνια δεξιά και Κουτσιανικούλης αριστερά με αντίπαλους τον Ζεβλάκοφ και τον Ραούλ Μπράβο. Υπερισχύει η ταχύτητα και η ''σπιρτάδα'' των δύο παικτών του ΠΑΟΚ που αν βρεθούν σε καλή μέρα θα δημιουργήσουν πολλά ρήγματα στην ανίκητη μέχρι τώρα άμυνα των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει σίγουρα με τον Λεονάρντο αριστερά που θα τον φυλάει ο Αραμπατζής ενώ στα δεξιά ίσως να μετατεθεί ο Τοροσίδης (λόγω απουσιών Ζαιρί και Γκαλέτι), ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης με την Άλκμααρ.
Κομβική η μονομαχία του Βιερίνια με τον Ραούλ Μπράβο που το μόνο που έχει παραπάνω ο Ισπανός είναι η εμπειρία ενώ και ο Λεονάρντο θα είναι πολύ επικίνδυνος κόντρα στον Αραμπατζή ο οποίος δεν έχει ούτε εμπειρία ούτε καλή κατάσταση. Αυτές οι μονομαχίες πιστεύω θα είναι το κλειδί του αγώνα.

Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει αυτόν τον Ολυμπιακό, ο οποίος ούτε ενθουσιάζει ούτε έχει βρει ρυθμό καθώς είχε και την αλλαγή προπονητή αρκεί βέβαια ο Κάκος να είναι... Καλός απέναντι στον ΠΑΟΚ και να σταθεί στο ύψος του.

Στα υπόλοιπα τώρα, νωρίς το μεσημέρι ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Εργοτέλη σε ένα παιχνίδι που είναι όλα πιθανά και ίσως να μπούνε αρκετά γκολ.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η αναμέτρηση στα Γιάννενα όπου ο ΠΑΣ υποδέχεται την ΑΕΚ. Πολύ δυνατή έδρα οι ''Ζωσιμάδες' και σίγουρα όλοι οι μεγάλοι θα δυσκολευτούν να περάσουν από εκεί. Όπως όλες οι ομάδες του Παράσχου έτσι και τα Γιάννενα είναι καλές αμυντικά και ''σφιχτές'' στο γκολ. Η ΑΕΚ καλείται να συνέλθει από την τεσσάρα και την κακή εμφάνιση στο Έβερτον ενώ έχει και αρκετές απουσίες κυρίως στην άμυνα ενώ και απο τους γηπεδούχους θα λείψει ο νεαρός Τζανής και ο Ελευθερόπουλος. Ισοπαλία

Ντέρμπι της Θράκης με την γηπεδούχο Ξάνθη να έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη από τον Πανθρακικό, ο οποίος θα κατέβει αμυντικά όπως και με τον Παναθηναϊκό. Τρείς αγωνιστικές για την Skoda χωρίς νίκη είναι πολλές, σήμερα θα κερδίσει έστω και δύσκολα.

Τέλος ο Παναθηναϊκός μετά την ντροπιαστική ήττα του με 1-3 από την Γαλατασαράι έχει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα απέναντι στον πολύ ανεβασμένο Άρη. Σε κακή κατάσταση το ''Τριφύλλι'' με τον Άρη να έχει περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά για θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Αθήνα απέναντι σε μια ομάδα που δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

2 σχόλια:

  1. πρωτιστος ειναι η ευκαιρια της Θεσσαλονικης να επιτεθει στο π.ο.κ!!! οι γριουλεσ το εκαναν για αρχη.(παοκ-αρης.??).......ωστοσο για το ντερμπυ η προβοκατορικη σου αγαπητε με εξωθει στο να σου πω να κοιτας την μπαλα της ομαδασ σου και να μην ασχολησε με τον κακο αλλα και της επιθετικες συμπεριφορες του gangster(garcia)και των αλλων μουτζαχεντιν.ελπιζω στη νικη του ολυμπιακου με διατηεσι για αντεπιθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι, ''Gangsta's Paradise'' η Τούμπα σήμερα με τους Μουτζαχεντίν με τα ασπρόμαυρα να είναι ήδη στα όπλα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή