9 Μαρ 2010

Στον αυτόματο πιλότο ο ΠΑΟΚ


Ένα απο τα χειρότερα παιχνίδια μας φέτος όπως είπε και ο Φερνάντο Σάντος καταφέραμε να το κερδίσουμε με 3-0 χάρη στην αποτελεσματικότητα και την καλή δουλειά που γίνεται στην προπόνηση απο τους ποδοσφαιριστές. Ήταν φανερό ότι τα δύο απο τα τρία γκολ, το 1ο του Μαλεζά που προήλθε απο στημένη φάση και το 3ο του Λίνο απο πάσα του Σορλέν ήταν δουλεμένα στην προπόνηση και βγήκαν και στον αγωνιστικό χώρο με τον καλύτερο τρόπο.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Μαλεζάς και ο Σορλέν που εκτός των γκολ που σημειώσαν βοήθησαν και στη συνολικά καλή εικόνα της ομάδας.

Αυτή είναι η διαφορά του φετινού ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ότι παίρνει βαθμούς και νίκες και σε παιχνίδια που δεν παίζει καλά και στα παιχνίδια με τις μικρομεσσαίες ομάδες αλλά και στα ντέρμπι δείχνει χαρακτήρα. Για αυτό και είμαστε στην 2η θέση με πολύ καλή ψυχολογία και πίστη για ανάλογη συνέχεια. Το να έχει μιά ομάδα νοοτροπία νικητή είναι πολύ σημαντικό θέμα και κύριο συστατικό ομάδας που θέλει να κατακτήσει την κορυφή και ο Φερνάντο Σάντος έχει δώσει και αυτή την πινελιά που του έλειπε αυτά τα τρία χρόνια.

Το μοναδικό μελανό σημειο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Κριστιάνο, για τον οποίο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που έλεγαν για ρήξη χιαστών, κάτι που σημαίνει ότι θα απέχει απο τις αγωνιστικές δράσεις για κάτι παραπάνω απο 6 μήνες και θα χάσει και την προετοιμασία της νέας περιόδου.
Δεν κατάφερε να μπει σε καμία περίπτωση στο κλίμα της ομάδας παρά τις πολλές προσπάθειες που έκανε και ευκαιρίες που πήρε. Είχα μία ελπίδα ότι με τη παρουσία και συμμετοχή του στη προετοιμασία το καλοκαίρι θα έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο. Η άσχημη εξέλιξη όμως αυτή θα αποτελέσει καταστροφική για αυτόν αλλά και για την ομάδα.

Είναι μεγάλη υπόθεση η ομαλή διεξαγωγή της καλοκαιρινής προετοιμασίας, κάτι που φάνηκε πολύ και με την φετινή αγωνιστική συμπεριφορά που ανέβηκε στο κατακόρυφο σε σχέση με πέρσι του Πάμπλο Γκαρσία και του Βιερίνια. που έδειξαν την πραγματική αξία τους και έχουν σημαντική προσφορά για αυτήν την ξέφρενη πορεία της ομάδας.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ηρακλής στο Καυτατζόγλειο με 1-0 επί του Ολυμπιακού και δυσκόλεψε το έργο των ερυθρόλευκων ακόμα περισσότερο. Κάτι που σημαίνει ότι η κούρσα για το πρωτάθλημα θα έχει δύο πλέον σοβαρούς διεκδικητές όχι μόνο επειδή ο Παναθηναικός είναι 5 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 3 πιο πάνω αλλά κυρίως λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού που δεν δείχνει ικανός να χτυπήσει το πρωτάθλημα.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ αντέχει και τα επόμενα δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης απο το Χαριλάου με τον Άρη αλλά και το παιχνίδι της Τούμπας με την ΑΕΚ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή. Στόχος το 5/5 και η ελπίδα για πιθανό στραβοπάτημα του Παναθηναικού είτε στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" του αντίπαλο είτε σε κάποια δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου