15 Μαρ 2010

ΣΠΑΘΑ-τος ο Άρης...


Πριν αναφέρω οτιδήποτε για τα σκηνικά που έγιναν στον αγώνα χθες να ξεκαθαρίσω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Ο ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα και ήταν λογικό να ηττηθεί. Ο Άρης με την τεράστια δυναμική που του έδιναν οι οπαδοί του και με πρωταγωνιστή τον Κάμπορα πέτυχε το στόχο της χρονιάς, να κερδίσει τον συμπολίτη του και αφεντικό της πόλης. Πολύ ωράια τα τέρματα του Κάμπορα, δεν φέρει καμία εύθυνη ο Χαλκιάς με την άμυνα πάντως να βρίσκεται σε κακή μέρα.

Σνάουτσερ και Λίνο, τα δύο ακραία μπακ μας ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές ενώ και το δίδυμο του κέντρου Βιτόλο-Γκαρσία ήταν σε άσχημη μέρα και έχασε καθαρά τη μάχη του κέντρου απο Νάφτι και Πρίττα. Η πρώτη κλασική ευκαιρία της ομάδας έγινε μόλις στο 75' με τον Βιερίνια που πάλευε μόνος του.

Απο την αρχή του αγώνα όμως, τις εντυπώσεις ήθελε να κλέψει ο Σπάθας που όχι μόνο έδωσε το σπόρια στην έδρα αλλά και το χωράφι που τα καλλιεργούν. Τα πολλά σφάλματα του έχουν να κάνουν καθαρά με τον πειθαρχικό έλεγχο, τα πολλά φάουλ που σφύριζε και δεν άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί  σε κανονικό αγώνα ποδοσφαίρου και φυσικά οι επιλεκτικές του αποφάσεις για τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που έδωσε.

Μόλις στο 2ο λεπτό τιμώρησε τον Γκαρσία χωρίς να κάνει φάουλ, απλά επειδή τόλμησε να δώσει τη μπάλα στον αντίπαλο λίγο καθυστερημένα, αποτέλεσμα ο Ουρουγουανός να επηραστεί διότι ήξερε τι έργο θα παιχτεί στη συνέχεια. Το γράμμα του νόμου όμως πρέπει να το τηρείς απο την αρχή μέχρι το τέλος και στους δύο αντιπάλους το ίδιο.
Πολύ ελαστικός και τα στραβά μάτια στον Άρη, αυστηρός και τραβηγμένες πολύ οι αποβολές με τον Βιερίνια να παίρνει δύο κίτρινες χωρίς καν να ακουμπήσει τον αντίπαλο (Κάλβο). Αν ήθελε να είναι αυστηρός και με τις δύο ομάδες απο την αρχή μέχρι το τέλος θα έπρεπε να αποβληθεί πρώτος στο 45' για επικίνδυνη προβολή στον Σνάουτσερ ο Κάμπορα που αργότερα σκόραρε και το δεύτερο γκολ για τον Άρη. Επίσης δεν έδωσε κίτρινες κάρτες σε πολύ σκληρά τάκλιν στους παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς να τρώει τις περισσότερες κλωτσιές και να μην τιμωρούνται όπως θα έπρεπε με κάρτα ο Κάλβο, ο Αράνο ο Νάφτι και ο Νασούτι.

Δεν είναι κρυφό μυστικό ότι ο Σπάθας είναι φίλα προσκείμενος στον Παναθηναικό, χθες φάνηκε ξεκαθαρα αφού πέτυχε τον διπλό στόχο του.
Έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες του ΠΑΟΚ και δεν τον άφησε ούτε καν να προσπαθήσει να αντιδράσει στο τέλος ενώ έκανε και ζημιά για τον επόμενο αγώνα ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Θα λείψει ο Βιερίνια, ο καλύτερος μας παίκτης απο αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα ενώ με τις πολλές κάρτες φόρτωσε την ομάδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι υπόλοιποι παίκτες για τη συνέχεια.

Με ένα σμπάρο δύο τριγόνια λοιπόν ο ΣΠΑΘΑ-άρης.  Πέρσι ήταν ο Κάκος στο ρόλο του χασάπη που μας "ξεκοίλιασε" στα play-off,  φέτος το ρόλο αυτό λέτε να τον πάρει ο Πειραιώτης???
Μέχρι στιγμής πάντως έχει κερδίσει τις "εντυπώσεις". Έκανε το χατίρι στα αφεντικά του, το πρωτάθλημα πάει στην αγαπημένη του ομάδα και όλα καλά και άσε τους άλλους να γκρινιάζουν

Αλλά έτσι είναι, το Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια μικρογραφία της πολιτικής και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Όλα λειτουργούν στο παρασκήνιο και όποιος κατέχει τα "μεγάλα μέσα" προχωράει....οι άλλοι είναι κομπάρσοι και πιόνια για το παιχνίδι των "μεγάλων" και ισχυρών. Η διαφθορά και η διαπλοκή κάνουν πάρτι

Υ.Γ Αυτό το αστείο που γίνεται με τους ορισμούς διαιτητών απο την ΚΕΔ πρέπει να σταματησει καποια στιγμη. Δεν μπορεί να βάζουν διαιτητή απο σύνδεσμο της Αθήνας να παίξει τον Παναθηναικό, ούτε να διαλέγουν ανάλογα με το παιχνίδι και το ποια ομάδα παίζει και να βάζουν όποιον διαιτητή γουστάρουν και θα τους εξυπηρετήσει καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου