2 Μαρ 2010

Tην έπνιξε στα πηγάδια...


Σίγουρα ήταν η πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση του ΠΑΟΚ το Σάββατο στην Ξάνθη. Απο τα πρώτα λεπτά στην κυριολεξία την έπνιξε με τον Βιερίνια να οργιάζει και τον Ίβιτς άξιο συμπαραστάτη στις πολλές επιθέσεις της ομάδας. Άψογη η συνεργασία των δύο που μάλιστα έπλεξε ο ένας το εγκώμιο του άλλου μετά το τέλος του αγώνα. Δυναμικό το ξεκίνημα με δύο γκολ μέχρι το 12ο λεπτό όμως και στη συνέχεια υπήρχε όρεξη για καλή μπάλα και πολλές ευκαιρίες με το τελικό 0-3 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς. Δεν άφησε σε κανένα σημείο την Ξάνθη να αντιδράσει και να σηκώσει κεφάλι και ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πρόκειται για την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας σε εκτός έδρας παιχνίδι ενώ αν ο διαιτητής σφύριζε και τα πέναλτι που έγιναν και δεν δόθηκαν το σκορ θα είχε ξεφύγει.

Το πιο ενθαρρυντικό της υπόθεσης και εκτός απο το αγωνιστικό είναι ότι οι παίκτες του Δικεφάλου είναι μετρημένοι στις δηλώσεις τους και δεν ξεφεύγουν απο το στόχο τους που είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό δείχνει και νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Οι παίκτες κρατάνε χαμηλά τη μπάλα και δεν μιλάνε (επίσημα τουλάχιστον) για τίτλο. Αυτό είναι το πιο σωστό γιατί πρώτο φαβορί παραμένει ο Παναθηναικός και απλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να καταφέρει να φύγει αλώβητος απο Χαριλάου με Άρη και Τούμπα με την ΑΕΚ και να είναι απλά σοβαρός στα υπόλοιπα παιχνίδια και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των "αιωνίων" που θα παίξουν μεταξύ τους στο ντέρμπι.

Γεγονός επίσης θα πρέπει να θεωρείται και το "σπρώξιμο" απο τους διαιτητές που θα έχουν και οι δύο μέχρι το τέλος της σεζόν και έτσι το έργο μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Το πρώτο δείγμα δόθηκε την Κυριακή όπου ο διαιτητής στο Καραισκάκη έκανε γαργάρα ένα κατεφανέστατο πέναλτι του Μέλμπεργκ σε παίκτη του Ατρομήτου με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη πολύ δύσκολα με 2-0 στο τέλος, έχοντας βγει μέχρι και ο Μιχαηλίδης για να ισοφαρίσει.
Αλλά και ο Καλόπουλος ο οποίος ξεγελάστηκε ή ήθελε να ξεγελαστεί απο το πέσιμο του Νίνη και έδωσε πολύ εύκολα πέναλτι υπέρ του Παναθηναικού σε ένα σημείο που ο Πανιώνιος είχε μπει πολύ δυναμικά και μόνο αυτός υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Το σκορ ήταν στο 0-0 τότε και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη που θα είχε στη συνέχεια αν δεν δίνονταν αυτό το σφύριγμα.

Για χίλιους δύο λόγους, για το καλό του ποδοσφαίρου, για να σπάσει αυτός ο διπολισμός και φυσικά για εμάς, το πρωτάθλημα πρέπει να πάει στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Και σε αυτήν μας τη προσπάθεια είναι μαζί μας και η υγιή κοινή γνώμη κυρίως της επαρχίας. Το μήνυμα το έδωσαν αρχικά οι οπαδοί του Πανιωνίου στη Ν.Σμύρνη φωνάζοντας "Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ να βάλετε μυαλό".
Φυσικά δεν πρέπει να περνάει στα ψιλά κάτι τέτοιο αφού πρόκειται για ομάδα της Αθήνας που έχει αγανακτήσει και αυτή με τις "τακτικές" τόσα χρόνια Ολυμπιακού και Παναθηναικού. Όλη η Ελλάδα έχει μάτια και βλέπει και αν κάποιος ξεφύγει απο τους φανατισμούς, απο τις φυλλάδες των εφημερίδων και των δημοσιογράφων-εξυπηρετητών συμφερόντων θα καταλάβει ποια ομάδα είναι η πιο σοβαρή, μακριά απο παρασκήνια και νταβατζιλίκια και φυσικά διαθέτοντας και αγωνιστικά ένα σύνολο παικτών άκρως αποτελεσματικό και ποιοτικό χωρίς τα εκκατομύρια των Ευρωπαικών διοργανώσεων και τους πλούσιους χορηγούς και επιχειρηματίες απο πίσω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου