22 Μαρ 2010

Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία


Να πώ ότι δεν τα έλεγα, τα έλεγα. Το περίμενα ότι θα χάσουμε για πολλούς λόγους και επαληθευτηκαν οι φόβοι μου δυστυχώς. Ήταν πολύ εύκολο να ψυχολογήσεις τον κόσμο και τους πάικτες του ΠΑΟΚ μετά απο τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Άρη. Όπως πολύ εύκολο απέδειξε η ΑΕΚ ότι είναι να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο καθαρά αγωνιστικά.
Το κατάλαβε ο Μπάγεβιτς και το εφάρμοσε αφού πρώτα βέβαια ήταν τυχερή η ομάδα του στη φάση του γκολ που προήλθε απο γκάφα του Χαλκιά. Στη συνέχεια αμύνθηκε αποτελεσματικά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο στην κόντρα με πολλές αξιώσεις και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, να περάσει το κέντρο και η μόνη γραμμή που λειτουργούσε ήταν η άμυνα, οι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι. Ίσως ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν δεν χάριζε το γκολ ο Χαλκιάς και με το 0-0 να παρέμενε.

Δεν λέω μας "έσφαξε" ο Σπάθας στο Χαριλάου αλλά ο κόσμος και οι παίκτες έμειναν παραπάνω από όσο έπρεπε σε εκείνο το παιχνίδι και δεν σκεφτόνταν ούτε συγκεντρώθηκαν ποτέ για το επόμενο που επίσης θα ήταν δύσκολο. Και σε αυτό το πράγμα φταίμε όλοι αλλά και η διαιτησία που μας έδωσε μεγάλη αφορμή. Γιατί ακόμα και να είχαμε καλή αντιμετώπιση απο τον Σπάθα θα μας κέρδιζε ο Άρης κανονικά γιατί ήμασταν σε πολύ κακή μέρα και με αυτό το τρόπο ίσως να αποφεύγονταν η γκέλα με την ΑΕΚ.

Το μυστικό για να κερδίσεις τον φετινό ΠΑΟΚ του Σάντος είναι να προηγηθείς πρώτος στο σκορ. Η δυναμή της ομάδας μας είναι η άμυνα και ο τρόπος που λειτουργούν οι μέσοι μας. Στην επίθεση κακά τα ψέματα έχουμε σοβαρό πρόβλημα αφού δεν διαθέτουμε σκόρερ και έναν παίκτη που μπορεί με λίγες ευκαιρίες να βάζει γκολ. Όταν είτε απο λάθος τερματοφύλακα,αμυντικών ή απο καλή ενέργεια της αντίπαλης ομάδας βρισκόμαστε πίσω στο σκορ η ομάδα βραχυκυκλώνει με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις.

Εκείνο που με ανησυχεί επίσης είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο δράσης για την αντίδραση που θα έχει η ομάδα όταν θα βρίσκεται πίσω στο σκορ. Νομίζω πρέπει να το κοιτάξουν λίγο εκεί στο τεχνικό επιτελείο διότι πλησιάζουν και οι αγώνες για τα play-off και οι αντίπαλοι μας γνωρίζουν καλά.

Μεγάλη η απώλεια και του Βιερίνια απο έναν τέτοιο αγώνα και ο οποίος με τον Καράμπελα αντίπαλο θα έκανε πάρτι ή θα κέρδιζε την αποβολή του.  Σίγουρα θα βοηθούσε και με τους ελιγμούς του και τις σέντρες στην περιοχή γιατί ο Κουτσιανικούλης σαν αντικαταστάτης του απέτυχε πλήρως και απογοήτευσε τους πάντες.
Πήγαν όλα στραβά, η ομάδα δημιούργησε αρκετές φάσεις αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό όπως και ψυχολογία μετά το τέρμα που δέχτηκε για να αντιδράσει. Μετά απο ένα σημείο φάνηκε καθαρά ότι και οι παίκτες με τον Σάντος δεν πίστευαν ούτε αυτοί στην ανατροπή του αγώνα και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Όσο για τον Μουσλίμοβιτς νομίζω ότι κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει η θητεία του στον ΠΑΟΚ. Πολύ καλός παίκτης δε λέω και όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα φάνηκε η ποιότητα που έχει, αλλά σκόρερ δεν ήταν ποτέ ούτε πρόκειται να γίνει ενώ μάλλον το κλίμα και η καλή (νυχτερινή) ζωή της Θεσσαλονίκης τον χαλάει και μόνο ζημιά του έχει κάνει. Αν αληθεύον οι φήμες ότι ενδιαφέρεται η Στουτγάρδη και σκοπεύει να δώσει 3 εκατομμύρια πρέπει να τον δώσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη και να ευγνωμονούμε τους Γερμανούς για το δωράκι τους. Μεγαλύτερο και απο αυτό του Χριστοδουλόπουλου και του Μελίσση απο τον Παναθηναικό.

Τα μυαλά του Κουτσιανικούλη αέρα έχουν πάρει και σε αυτό το πράγμα μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι δημοσιογράφοι της χώρας που ως γνωστόν είναι η πρώτη εξουσία στην Ελλάδα. Μέσι των φτωχών τον ανεβάζαν, Μεσί της Ελλάδας τον κατεβάζαν. Ούτε καν στη μέση δεν του μοιάζει, τι να λέμε τώρα. Θέλει πολύ δουλειά και είναι φανερό ότι δε μπορεί να σταθεί ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Σε ποδόσφαιρο αλάνας που είναι άναρχο ίσως μπορεί να σταθεί καλά, σε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί με τίποτα και πρέπει  να αλλάξει πολλά στοιχεία για να πετύχει. Ούτε καν τακτική δεν ξέρει τι πάει να πει, χώρια τα πολλά λάθη με κοντινές πάσες που κάνει, την αδυναμία συνεργασίας με τους συμπαίκτες του και την φλυαρία με τις άσκοπες ντρίμπλες που δεν του βγαίνουν κιόλας. 

Όσο για τον Κάκο σε γενικές γραμμές ήταν καλός αν εξαιρέσουμε φυσικά την φάση που έκανε χέρι ο Γιάχιτς και θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν μπορεί οι διαιτητές να προστατεύουν και να χαρίζονται στους παίκτες των αντίπαλων ομάδων όταν το παιχνίδι είναι στην αρχή και μόνο στους παίκτες του ΠΑΟΚ να δίνονται κανονικά οι κάρτες απο το πρώτο λεπτό.

Το θαύμα το έκανε ο Ολυμπιακός που κέρδισε και χάλασε τη φιέστα του Παναθηναικού που μετά το δικό μας στραβοπάτημα πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Κύλησαν όλα τόσο ευνοικά για την ομάδα μας όμως χάθηκε και η τελευταία ευκαρία διεκδίκησης του τίτλου. Πρέπει να συνέλθουν όλοι και να μην πάρει απο κάτω κανέναν γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη και στα έξι παιχνίδια των play-off πολλά μπορούν να αλλάξουν. Είτε προς το καλύτερο που είναι η έξοδος στο Champions League είτε προς το χειρότερο που θα είναι η τελευταία θέση. 

Δεν θέλει και πολύ να καταλήξουμε όπως πέρσι που χύσαμε την καρδάρα με το γάλα στο τέλος και τα play off ήταν μόνο για οικονομικά εσοδα απο τα εισιτήρια, με τους παίκτες μας μέσα στο γήπεδο να κάνουν αγγαρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου