29 Μαρ 2010

Όταν παίρνω φόρα, φόρα Κατηφόραααα....


Η φράση του Σάντος στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι που είπε ότι γυρίσαμε 2 χρόνια πίσω τα λέει όλα και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Αυτή η πειθαρχία και η σοβαρότητα που υπήρχε σε όλη τη σεζόν στα τελευταία 3 παιχνίδια λείπει, με αποτέλεσμα να κοντεύει να γκρεμιστεί ότι έχει χτιστεί με πολύ κόπο. Το παράδοξο είναι ότι σε τρία παιχνίδια δεχτήκαμε τα μίσα γκολ που φάγαμε όλη τη χρονιά. Η άμυνα (παραδόξως) ήταν για τα πανηγύρια και ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για αυτή τη κατάσταση κατ'εμέ είναι ο Τσιρίλο.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι απο τότε που τραυματίστηκε ο Τσιρίλο και μπήκε δίπλα στον Κοντρέρας ο Μαλεζάς άρχισε η ομάδα να μην τρώει γκολ με τίποτα και να παραμιλάει όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη με τα κατορθώματα της.

Είναι ατίθασος, επηρεάζεται πολύ εύκολα, δεν έχει ηρεμία στο παιχνίδι του και χαλάει την ανάπτυξη της ομάδας αφού σε κάθε του κόψιμο κλωτσάει στην αντίπαλη περιοχή τη μπάλα σαν να παίζει σε αλάνα. Έχει πολύ άναρχο τρόπο παιχνιδιού που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Για να μην έχει καταφέρει να τον τιθασεύσει και να τον διορθώσει ο Σάντος υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξει οπωσδήποτε η Διοίκηση του ΠΑΟΚ για το σχεδιασμό της ομάδας τη νέα περίοδο.

Η δυναμική και το πάθος που έδειχνε ο Ιταλός κάποτε έκρυβαν τις αδυναμίες συγκέντρωσης και πειθαρχίας του αλλά τη φετινή χρονιά έχει εκθέσει πολλές φορές τους συμπαίκτες του. Είναι φανερό ότι το δίδυμο Κοντρέρας-Μαλεζά έχει καλύτερη χημεία και δένει πολύ καλύτερα και για κανέναν λόγο απο εδώ και στο εξής (εκτός τιμωρίας και τραυματισμού) δεν πρέπει να αλλάξει ξανά. 

Σε αυτό το κομμάτι με απογοήτευσε ο Σάντος όπως και στο ότι έριξε στο παιχνίδι τον ξεχασμένο Μούν, ο οποίος και ούτε στο κλίμα της ομάδας έχει μπει ποτέ του και πολύ ασταθής στα αμυντικά του καθήκοντα είναι.

Βιτόλο και Φωτάκης (ίσως το καλύτερο του παιχνίδι) ήταν πολύ θετικοί με αποτέλεσμα να πάρουμε το κέντρο και να έχουμε υπερβολικά μεγάλη κατοχή μπάλας για εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Βιερίνια το πάλεψε όμως η ανοχή του διαιτήτη στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Λάρισας τον εκνεύρισε και για ακόμα ένα παιχνίδι δεν τιμωρήθηκαν και πάλι οι αντίπαλοι με κόκκινη κάρτα.
Έφαγε και πάλι ξύλο και νομίζω κάτι πρέπει να γίνει και να τον προστατεύουν λιγο παραπάνω οι διαιτητές, να τιμωρούν δηλαδή κανονικά όλα τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που δέχεται.

Ευκαιρίες έγιναν λίγες, αλλά καλές (δύο δοκάρια). Τραγικός ο Εντίνιο που ήταν ανύπαρκτος και δεν έκανε απολύτως τίποτα, ο Ίβιτς προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να βρεί άξιο συμπαραστάτη ενώ Κουτσιανικούλης και Μουσλίμοβιτς που μπήκαν αλλαγή ήταν σαν να μην έπαιζαν και να ήμασταν 9 παίκτες.

Το γκολ ήταν μία άσχημη στιγμή της άμυνας, λάθος του Τσιρίλο με κεφαλιά προς τα πίσω και αν δεν έμπαινε θα μιλούσαμε και για κάτι παραπάνω. Για να μην είμαστε μηδενιστές, βλέποντας το παιχνίδι μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και προσπαθούσε να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Ήταν καλύτερος και η Λάρισα απλά τυχερή με το γκολ στο 93' αφού έκανε ελάχιστες ευκαιρίες, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο παρόλο που έπαιζε στην έδρα της.

Όσο για το πανό των οπαδών της Λάρισας ένα έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ. Υπάρχουν προιστορίες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων το ξέρω αλλά αυτό το μαίνος και το μίσος που έχουν προς την πλευρά μας είναι χαζό να υπάρχει ακόμα. Το κακό βέβαια για αυτούς είναι ότι θα μας ξαναβρούν μπροστά τους και να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί η (α)"φιλοξενία" τους, τα αντιεθνικά συνθήματα και το αποκορύφωμα με το εμετικό πανό που σηκώσαν.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! Η αρχή να γίνει απο τα παιχνίδια με Καβάλα και Εργοτέλη μέσα στην Τούμπα για να ανεβεί η ομάδα τόσο βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά εν όψη και των παιχνιδιών στα play-off. Θα είναι κρίμα και άδικο μετά απο μία πολύ καλή χρονιά η ομάδα να περιοριστεί πάλι στην έξοδο στο Europa-league. Είναι ευκαιρία φέτος που οι αντίπαλοι μας δεν είναι καλύτεροι απο εμάς να κάνουμε την υπέρβαση με την 1η θέση στα play-off.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου